Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας στέλνει το παρακάτω μήνυμα.

Σήμερα όλος ο ελληνικός λαός απευθύνει δύο «Χαίρε»: στην Υπεραγία Θεοτόκο, το «Χαίρε Κεχαριτωμένη», με το χαρούμενο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ για την ενανθρώπηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού τον Θεόν και το «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά» για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό.

Οι επαναστατημένοι Έλληνες του 1821 ήταν λίγοι και άοπλοι, απέναντι στην πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη των Οθωμανών, και κάθε σκέψη για επανάσταση και εξέγερση φάνταζε αδύνατη. Κι όμως, το απίθανο, έγινε πραγματικότητα. Οι Έλληνες, ενωμένοι, πραγματοποίησαν το αδύνατο. Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα, που μπορεί να εξαχθεί από τη σημερινή ημέρα. Δηλαδή, ότι, ακόμη και σήμερα, όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε, όπως ακριβώς έπραξαν οι πρόγονοί μας ανά τους αιώνες.

Το χρωστάμε στους ήρωες, που έχυσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι, καθώς όπως είπε και ο Κωστής Παλαμάς: «Χρωστάτε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Το κόκκινο χρώμα της παπαρούνας, που φυτρώνει την περίοδο της 25η Μαρτίου, μαρτυρά το ποτισμένο με αίμα των ηρώων του 1821 χώμα. Ας μη το λησμονούμε, και όλοι μαζί ας αναφωνήσουμε:

                                                     Ζ ή τ ω το Έθνος

                                                     Ζ ή τ ω η Ελλάδα

                                              Ζ ή τ ω η 25η Μαρτίου 1821

                                    Τ ι μ ή  και δ ό ξ α στους ήρωες του 1821

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας 

Κωνσταντίνος   Γιαννακός                           Χρήστος   Γρουσόπουλος