Μήνυμα Αλληλεγγύης στους αγώνες των αγροτών απευθύνει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

"Βιοπαλαιστές αγρότες και αγρότισσες βγήκανε στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή τους και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στέκεται στο πλευρό τους.  Μας εμπνέουν όλους με την ανυποχώρητη στάση τους, την αγωνιστική τους αντίσταση στην πολιτική που ισοπεδώνει τις ζωές μας. Τα αιτήματα των αγροτών είναι απολύτως δίκαια και όχι βεβαίως υπερβολικά και ανέφικτα όπως λένε κάποιοι. Αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους που συρρικνώνεται εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής που επιβάλλει η ασύδοτη κερδοσκοπία των πολυεθνικών εταιριών αλλά και εξαιτίας των χαμηλών τιμών παραγωγού στα προϊόντα τους τα οποία προωθούν οι μεγαλέμποροι. Ταυτόχρονα μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα δεν αποζημιώνονται,  οι ίδιοι φορτώνονται «ειδικά χαράτσια» από το κράτος ενώ πληρώνουν αυξήσεις υπέρογκων λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα. Στις μέρες που ζούμε η ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης τσακίζει τον λαό μας.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις τους δεν αφορούν μόνο τους αγρότες, αλλά κι όλους εμάς. Από τα προϊόντα που με πολύ κόπο παράγουν τρεφόμαστε όλοι και εξασφαλίζουν πρώτη ύλη οι μεταποιητικές βιομηχανίες. Ξέρουμε και εμείς πολύ καλά τι θα πει «ξεσκαρτάρισμα» στο κλάδο με το μητρώο καλλιτεχνών όπως αντίστοιχα με το μητρώο αγροτών. Από την λογική του επιχειρηματία αγρότη που τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δούλεψαν ως σύγχρονη προοπτική σήμερα φτάσαμε στα όρια της επιβίωσης για όσους δουλεύουν με μεράκι και κόπο την γη τους. Μια ίδια λογική σήμερα δουλεύεται και στον χώρο της τέχνης.

Την χρονιά που μας πέρασε μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους, μαζί τραγουδήσαμε μπροστά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην πλατεία Ταχυδρομείου για τα προβλήματα των καλλιτεχνών, μαζί καλέσαμε με τα βίντεό μας τον κόσμο της υπαίθρου να συμμετάσχει στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Λάρισα τον Ιούνιο. Όλοι οι εργαζόμενοι στο πλάι των αγροτών καταφέραμε τώρα την Παρασκευή 4/2 στον κόμβο της Νίκαιας οι δυνάμεις καταστολής να κάνουν ένα βήμα πίσω. Τα τρακτέρ τελικά παρατάχτηκαν και η μάχη επιβίωσης δεν σταμάτησε, συνεχίζεται...  Κοινά προβλήματα και όνειρα λοιπόν μας ενώνουν στον δρόμο της διεκδίκησης. 

Όλοι μας παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας. Για ένα εισόδημα με το οποίο θα μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμα στην υγειονομική προστασία και περίθαλψη χωρίς να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη, το δικαίωμα στη γνώση και τη μόρφωση χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς, στον πολιτισμό που θα ανεβάζει όλους τους ανθρώπους και θα φωτίζει το σκοτάδι της αποχαύνωσης που σκεπάζει σήμερα τη χώρα μας. Για να σπάει η λογική των κυβερνόντων που ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε «Ατομική Ευθύνη η επιβίωσή σας και μη μας ενοχλείτε…» Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο, ΟΧΙ άλλη ατομική ευθύνη! Η παραπάνω απάντηση σε έναν δίκαιο αγώνα συνοδεύεται όπως και φέτος στο κόμβο της Νίκαιας με στρατιές από ΜΑΤ, κλούβες, drone, κάμερες καταγραφής για να αντιμετωπίσουν βιοπαλαιστές αγρότες, εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και άλλων φορέων. Στην κακοκαιρία όμως ψάχνουμε αντίστοιχο κρατικό μηχανισμό και δεν βρίσκουμε...

Ένα είναι σίγουρο πως και η νέα μάχη που ξεκινήσαν οι βιοπαλαιστές της γης  θα είναι σκληρή και δύσκολη. Κατανοούμε πως βαδίζουμε και εμείς στην ίδια ανηφόρα με αντίπαλους ισχυρούς και αποφασισμένους μα είμαστε αποφασισμένοι και εμείς να μη σταματήσουμε…Τα μεγάλα, τα όμορφα είναι μπροστά, ας εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο στον δρόμο του αγώνα!

Την Κυριακή 6/2 στις 12.00 όλοι στην συγκέντρωση συμπαράστασης στο μπλόκο της Νίκαιας!".