Μια  μοναδική εμπειρία είχαν τη χαρά να βιώσουν οι μικροί κατασκηνωτές  του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων  που συναντήθηκαν  την προηγούμενη Παρασκευή με  προσφυγόπουλα από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας  και  το πρόγραμμα “ESTIA”  στο χώρο της Βοτανικής Εκθεσης του Δήμου Λαρισαίων.
Ο περιβαλλοντολόγος κ. Χρήστος Μανούσος  ξενάγησε  τα παιδιά και τους συνοδούς τους στο χώρο της Εκθεσης, τους ενημερώσε για τον χλοοτάπητα,  τις κατηγορίες δέντρων και φυτών,  για τον τρόπο ποτίσματος των πάρκων και για την προστασία τους. Οι μικροί επισκέπτες  έφτιαξαν  κάρτες με τα όνειρά τους  και στόλισαν τα δέντρα  με  δροσερές  καλοκαιρινές  ευχές.

Εκτός από πολλά χαμόγελα μοιράστηκαν και μικρά αναμνηστκά δώρα, από το πρόγραμμα “ΕSTIA”.  Ανάμεσα σε ανθισμένες μανώλιες, τριαντάφυλλα  και αρωματικά φυτά  άνθισε η φιλία, η αλληλεγγύη και η δροσιά της παιδικότητας.
Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη” προσπαθεί να καλύψει  ποιοτικά τις καλοκαιρινές προσδοκίες όλων των παιδιών με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες τους!