Καταφθάνει και στην Λάρισα η "Μήδεια", φέρνοντας έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού, αλλά και χιονόστρωση στην πόλη της Λάρισας.  

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ισχυρή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου έως και το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου στην Λάρισα, με εξασθένιση της χιονόπτωσης στην συνέχεια, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ της ημέρας.  

Ήδη, τα ορεινά του νομού Λάρισας έχουν ντυθεί στα λευκά, με το χιόνι να πέφτει με αμείωτη ένταση από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ σταδιακά προβλέπεται να κατέβει και χαμηλότερα σε όλα τα πεδινά της περιοχής. 

Η θερμοκρασία μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όχι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Από την Κυριακή, όμως, και έως την Τετάρτη θα είναι για αρκετές ώρες της ημέρας με αρνητικό πρόσημο, δημιουργώντας συνθήκες σχεδόν ολικού παγετού. 

Μάλιστα, η Τετάρτη προβλέπεται ως η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας, με το θερμόμετρο στην πόλη της Λάρισας να φτάσει έως και τους -6 βαθμούς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία. 

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, που δείχνει σε ζωντανό χρόνο την πορεία και εξέλιξη του καιρού, η Δυτική, η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία βρίσκονται στον κλοιό του ισχυρού χιονιά της "Μήδειας".