Αυτή την περίοδο στη Λάρισα οι οικοδομές που χτίζονται είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ειναι μόλις επτά! Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των οικοδόμων Γιώργο Βαλόζο, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε οικοδομές και έχουν μόνιμη εργασία είναι λίγοι, με την ανεργία να αυξάνει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο.

«Η δουλειά είναι λίγη, τονίζει, η τιμή στα μεροκάματα έχει πέσει και δεν υπάρχει καθημερινή μόνιμη δουλειά ».
Κάτι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον» που αναμένεται να ανοίξει αύριο, κάτι τα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν και οι λίγες ανακαινίσεις που γίνονται φαίνεται πως αποτελούν τα «στηρίγματα» για έναν πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του κλάδου.
Σύμφωνα με τους οικοδόμους γίνεται μια προσπάθεια για να κατατεθεί ένα σχέδιο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας το οποίο έχει σταματήσει από το 2009. Ένα άλλο ζήτημα το οποίο βάζει ψηλά στην ατζέντα η Ομοσπονδία Οικοδόμων, είναι η διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, δηλαδή πρόστιμα και βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες βγήκαν από ιδιοκτήτες προς το ταμείο του ΙΚΑ, όπως και το ζήτημα της αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς αυτή την στιγμή η πλειοψηφία του κλάδου βρίσκεται σε ανεργία.

thessaliatv.gr