Στη λήψη μέτρων προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων για την ομαλή τέλεση της παράστασης «Βάκχες» που θα πραγματοποιηθει την Κυριακή 23 Αυγούστου στο Α’ Αρχαίο θέατρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το από 07/08/2020 έγγραφο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας προς τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας, σχετικά με τη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων για την διοργάνωση των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει τα εξής:

Την Κυριακή 23/08/2020 και από ώρα 18:30 – 21:30

1. Απαγορεύεται η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνωνστα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στο χώρο γύρω από το μνημείο. Συγκεκριμένα, σε όσα βρίσκονται στις οδούς Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Παπαφλέσσα, Μητροπολίτου Αρσενίου, Σκυλοσόφου και Απόλλωνος.

2. Απαγορεύεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων στον παραχωρημένο εξωτερικό χώρο που βρίσκεται εντός του χώρου που θα απαγορευτεί και η προσπέλαση πεζών-οχημάτων και δικύκλων, των δύο καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται απέναντι από το Μνημείο επί της οδού Βενιζέλου. Τα εν λόγω καταστήματα μπορεί να λειτουργήσουν στον εσωτερικό χώρο με πρόσβαση σε αυτά από τις οδούς Ηφαίστου και Απόλλωνος αντίστοιχα.

3. Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων (που έχουν ειδική ή προσωρινή άδεια διέλευσης) και δικύκλων για οποιονδήποτε λόγο στο τμήμα της οδού Βενιζέλου που βρίσκεται μπροστά στο Μνημείο (μεταξύ των οδών Ηφαίστου και Φιλελλήνων).

4. Απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων (που έχουν ειδική ή προσωρινή άδεια διέλευσης) και δικύκλων για οποιονδήποτε λόγο στις οδούς Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Παπαφλέσσα, Μητροπολίτου Αρσενίου, Σκυλοσόφου, Παπαναστασίου, Ηφαίστου και Απόλλωνος .

Καλούνται οι υπεύθυνοι των παρακείμενων καταστημάτων να συνδράμουν στην επιτυχία του σημαντικού αυτού Πολιτιστικού γεγονότος της πόλης μας, φροντίζοντας για την αποφυγή θορύβου που θα παρεμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης.