Με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσω διαδικτύου ξεκίνησε η αποψινή, πρώτη για τη νέα χρονιά, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και σε χαλαρούς τόνους, με σπαρταριστούς διαλόγους μεταξύ της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Δεληγιάννη.

Η κα Καραλαριώτου ρώτησε τον πρόεδρο αν θα γίνει κλήρωση για το φλουρί, με τον κ. Δεληγιάννη να εξηγεί πως τα κομμάτια της πίτας θα βρίσκονται στην είσοδο του δημαρχείου, για να πάει ο καθένας να παραλάβει το δικό του.

«Συσσίτιο, πρόεδρε, συσσίτιο;» ρώτησε αστειευόμενη η κα Καραλαριώτου, λέγοντας με νόημα ότι ούτε φέτος φαίνεται πως θα κερδίσει το φλουρί και προσθέτοντας «μου φαίνεται το κάνετε επίτηδες κύριε πρόεδρε», για να προκαλέσει τα χαμόγελα μερίδας των συμβούλων, ενώ κατατέθηκε και «πρόταση» να γίνει ξανά μετά το Πάσχα μια δια ζώσης κοπή πίτας…

Ευχές Καλογιάννη

Υγεία και δύναμη να ξεπεράσουμε τα δύσκολα που έχει προκαλέσει η πανδημία ευχήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σημειώνοντας πως και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά αρχικά σε ότι αφορά την επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς, όπως είπε ο κ. Καλογιάννης, οι φορείς θα πρέπει να δουλέψουν προκειμένου να λυτρωθούμε την άνοιξη προς το καλοκαίρι από αυτή την κατάσταση. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι παράλληλα υπάρχει ανάγκη για ένα καινούριο ξεκίνημα στους τομείς της οικονομίας, της υγείας, της αγοράς.

«Χάθηκαν 200 ζωές στη Λάρισα, αυτό μας κάνει να ανατριχιάζουμε. Χέρι χέρι να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως ο Δήμος περιμένει το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν αποφασιστεί.

Ευχές επικεφαλής παρατάξεων

Η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κα Ρένα Καραλαριώτου ευχήθηκε υγεία, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν βήματα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. «Εύχομαι να κάνει και ο δήμος μας ένα reset για να τρέξουν όλα πιο γρήγορα και να στηριχτούν οι συμπολίτες μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε θετικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Καλή χρονιά σε όλους μας», είπε η κα Καραλαριώτου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης επισήμανε την ανάγκη οι πολίτες να σηκώσουν το κεφάλι, καθώς, όπως είπε η κυβέρνηση πέρασε μια σειρά από μέτρα εκμεταλλευόμενη την κατάσταση αυτή για να πλήξει τα λαϊκά στρώματα, ενώ κατέληξε ευχόμενος υγεία και δύναμη.

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Αξιών» ο Άκης Νασιώκας ευχήθηκε υγεία και θετικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής για τη Λάρισα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας ευχόμενος υγεία και εξέφρασε την ελπίδα η νέα χρονιά να είναι καλύτερη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινών» Κώστας Βαϊούλης, είπε πως περσινή χρονιά είχε εντάσεις σε ότι αφορά τον δήμο Λαρισάιων, και εξέφρασε την ευχή φέτος «ενωτικά να τα αφήσουμε πίσω και να συνεχίσουμε».

tinealarissa.gr