Έντονη κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις μέρες στα συνδικαλιστικά όργανα των μελισσοκόμων στην περιοχή της Θεσσαλίας. Κατ’ αρχάς, σε επίπεδο Ομοσπονδίας, η οποία έχει έδρα τη Λάρισα, η νέα διοίκηση της ΟΜΣΕ, με επικεφαλής τον επανεκλεγέντα πρόεδρο, Βασίλη Ντούρα, ξεκίνησε ήδη τις επαφές με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αλλά και με την Αστυνομική Διεύθυνση για να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Οι στόχοι της διοίκησης
Με το υπουργείο, η ΟΜΣΕ επιδιώκει να ρυθμίσει τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του Κανονισμού, το οποίο αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο του κλάδου.
Με τις αστυνομικές αρχές, η Ομοσπονδία θέλει να επιφέρει ένα δυνατό χτύπημα στη «μαφία», όπως τη χαρακτηρίζει, των πλανόδιων πωλητών που εξαπατούν τους καταναλωτές με νοθευμένο μέλι.
Τρίτος βασικός στόχος της νέας διοίκησης είναι η κατοχύρωση των προϊόντων του μελιού, δίδοντας έμφαση στη γύρη και τον βασιλικό πολτό.
Ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ, Βασ. Ντούρας, συμμετείχε στο παγκρήτιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο ΠΟΠ πευκοθυμαρόμελο Κρήτης και δήλωσε «ενθουσιασμένος από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συνάδελφοί του να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μελιού της περιοχής τους, ευχόμενος το ίδιο να πράξουν και άλλοι παραγωγοί ανά την επικράτεια».
Η ευθύνη των καταναλωτών
Οι μελισσοκόμοι, πέρα από τα αποτελέσματα των ελέγχων της αστυνομίας, επισημαίνουν και την ευθύνη των καταναλωτών, οι οποίοι δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα των χαμηλών τιμών που λανσάρουν το μέλι οι πλανόδιοι, τονίζοντας πως ό,τι προωθείται κάτω από 8 ευρώ θα πρέπει να τους κάνει καχύποπτους, εκτός και αν γνωρίζουν προσωπικά τον παραγωγό. 

ypaithros.gr