«Η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ενός ακόμη υπουργού της κυβέρνησης στα σεισμόπληκτα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου αποδεικνύει στην πράξη πως πυρήνας της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου από το Δαμάσι, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Καραμανλή, με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων του νομού. 

«Ήρθαν στην περιοχή οι πρώτοι οικίσκοι, ενώ ξεκινάει και η επιδότηση ενοικίου. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας υπέγραψε την πρώτη έκτακτη επιδότηση 600.000 ευρώ για τους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου. Η κυβέρνηση δρα γρήγορα και συντονισμένα για να επουλώσει τα τραύματα που δημιούργησε το χτύπημα του Εγκέλαδου», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπίζιου. 

Η Λαρισαία πολιτικός βρέθηκε στη Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, χωριά της Λάρισας που βρέθηκαν και αυτά στο επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων. Συνομίλησε με τους κατοίκους των χωριών και είδε από κοντά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός. 

«Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν θα πρέπει να γνωρίζουν πως η πολιτεία συντονισμένα κινείται με στόχο την επιδιόρθωση όλων των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές, ώστε γρήγορα οι κάτοικοι να επιστρέψουν στην κανονικότητα. 

Οφείλουμε ωστόσο όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακούμε τους ειδικούς, προστατεύοντας τον εαυτό μας», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.