Οι αγρότες του νομού Λάρισας και τα όσα τους απασχολούν ήταν το κεντρικό θέμα στη συνάντηση της βουλευτού Λάρισας της ΝΔ, κας Στέλλας Μπίζιου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Έθεσα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ως ζήτημα υψίστης προτεραιότητας, τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών για τις ζημίες που προέκυψαν από τον παγετό της Άνοιξης του 2021 και έλαβα την διαβεβαίωση ότι ο ΕΛΓΑ έχει προγραμματίσει ήδη, για τον τρέχοντα μήνα, την πληρωμή εκκρεμοτήτων αποζημιώσεων τόσο για τις ζημίες από τον παγετό της Άνοιξης του 2021 όσο και από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα αναμένεται το πράσινο φως από την ΕΕ για την πληρωμή του προγράμματος που αφορά στα βιομηχανικά αχλάδια.

Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι έχει εκκινήσει η διαδικασία προσλήψεως των 156 εκτάκτων γεωπόνων και κτηνιάτρων. Είναι ένα ζήτημα το οποίο παρακολουθώ στενά και για το οποίο είχα συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ.

Αφορά άμεσα και το νομό μας που αντιμετωπίζει αυξημένες έκτακτες ανάγκες, για αυτό και ζήτησα από τον Διευθυντή Ασφάλισης κ. Καουκάκη, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Λάρισας, να μεριμνήσουν ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός γεωπόνων με σύμβαση οκταμήνου.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο για την συνεργασία και την εκτενή ενημέρωση. Η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για μένα και για όλους τους συναδέλφους και αυτό είναι κλειδί επιτυχίας στην πολιτική του Οργανισμού, μιας επιτυχίας που αντανακλά άμεσα στην αγροτική κοινωνία της χώρας και ειδικά στο νομό της Λάρισας», τόνισε η κα Μπίζιου.

Ενισχύουμε τον ΕΛΓΑ γιατί στηρίζουμε τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα. Το αποδεικνύουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουμε διαθέσει σε αποζημιώσεις. Οι αγρότες του νομού Λάρισας θα πιστωθούν πολύ σύντομα αυτές τις ενισχύσεις.