Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, συνδιοργανώνει με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, την Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και τον Σύλλογο Εστιακών Σπουδαστών ΤΕΙ Λάρισας, αγωνιστική συγκέντρωση για την 44η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017, στις 6.30 μ.μ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας, στην οποία καλεί να πάρουν μέρος όλοι οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και νέες, οι γυναίκες των λαικών στρωμάτων.
«Να τιμήσουμε αγωνιστικά και όχι ως μουσειακό είδος την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
Η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της, στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ και των μικροαγροτών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συν/ξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές.
Ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της ΕΟΑΣΝΛ, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να τιμήσουν την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι ως μουσειακό είδος αλλά αγωνιστικά και στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα με αιχμή τη διεκδίκηση να παραμείνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο πρωτογενή τομέα και να παράξουν.
Η Κατερίνα Λαδοπούλου, ταμίας στην Ένωση Γυναικών Ν.Λάρισας κάλεσε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συμμετέχουν στη συγκέντρωση για την Επέτειο της Εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, αλλά και κατά της πολιτκής που τις εξαθλιώνει και πλήττει τις ζωές τους.

ert.gr