Με μία πρωτοφανή ταλαιπωρία και έλλειψη οργάνωσης είναι αντιμέτωποι οι επιβάτες του ΟΣΕ την Κυριακή, στον απόηχο του δυστυχήματος έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

Από το πρωί τα τρένα Intercity που εκτελούν το καθιερωμένο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ξεκινούν με τεράστια καθυστέρηση χωρίς όμως ο ΟΣΕ να έχει φροντίσει να ενημερώσει, όπως οφείλει, το επιβατικό κοινό. 

Ενδεικτικό της απαράδεκτης οργάνωσης είναι πως το δρομολόγιο των 16:26 Λάρισα-Αθήνα δεν είχε ξεκινήσει καν από τη Θεσσαλονίκη στις 17:30, με τον ΟΣΕ να μην έχει ενημερώσει εκ των προτέρων για το πρόβλημα. Αποτέλεσμα δεκάδες επιβάτες να περιμένουν στις αποβάθρες της Λάρισας για περισσότερη από μια ώρα χωρίς να έχουν ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα φτάσουν στην Αθήνα. 

Την ίδια στιγμή, το δρομολόγιο του Προαστιακού στις 17:15 ακυρώθηκε γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία, ενώ για το επόμενο προγραμματισμένο θα ξεκινήσει intercity από τη Θεσσαλονίκη για να πάρει κόσμο από τη Λάρισα και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, το δρομολόγιο των 11:26 από τη Λάρισα για την Αθήνα ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση, με συνέπεια να φτάσει στην Πρωτεύουσα μετά τις 17:30.