Ραγδαία αναμένεται η επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ωστόσο, η περιοχή της Λάρισας δεν θα επηρεαστεί τόσο πολύ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αφού η ημέρα προβλέπεται με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Ασθενής βροχή ενδεχομένως να σημειωθεί το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στην συνέχεια, όμως, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και διαστήματα αραιής συννεφιάς. 

Η Καθαρά Δευτέρα στην Λάρισα θα είναι μια αρκετά ζεστή ημέρα για τα δεδομένα της εποχής, με την θερμοκρασία το πρωί να ξεκινά από τους 10 βαθμούς Κελσίου για να φτάσει το μεσημέρι στους 16 βαθμούς. 

Η κακοκαιρία, ωστόσο, θα επηρεάσει την περιοχή της Λάρισας με τους πολύ δυνατούς ανέμους από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις, που θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ το βράδυ θα πνέουν με ένταση 3 μποφόρ.  

Στην περιοχή της Ελασσόνας σποραδικές, ασθενείς βροχές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και αργά το βράδυ. Η υπόλοιπη ημέρα προβλέπεται με αραιή συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, και στην περιοχή της Ελασσόνας οι άνεμοι που θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα φτάσουν το μεσήμερι τα 5 μποφόρ.