O Λαρισαίος δημοσιογράφος του TRT Ανδρέας Γιουρμετάκης (η φωτογραφία από την "πρόβα" στο στούντιο της ΕΡΤ) θα συμμετέχει, μαζί με άλλους τέσσερις από άλλα περιφερειακά κανάλια, στο αποψινό πρώτο debate στην ΕΡΤ με όλους τους υποψήφιους για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ενόψει και του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Νοεμβρίου.

Οι 9 υποψήφιοι (κατόπιν της αποχώρησης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου) αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με απώτερο στόχο όλων να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις πολιτικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Άλλωστε πέρα από την ανάδειξη των θέσεων των υποψηφίων και των μεταξύ τους διαφορών, απώτερος στόχος όλων είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, η συμμετοχή των οποίων στην εκλογική αναμέτρηση είναι και η κύρια παράμετρος που θα κρίνει και την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος.

Πάντως, το σημερινό debate, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, είναι εξαιρετικά κρίσιμο μια και οι 9 υποψήφιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και κυρίως να απαντήσουν στο τι μπορεί να προσφέρει στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.

Το σημερινό debate θα είναι και το πρώτο για την Φώφη Γεννηματά (δεν συμμετείχε στην τηλεοπτική αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό), η οποία εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Οι εννέα υποψήφιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις, εκτός του Ανδρέα Γιουρμετάκη, και των δημοσιογράφων  Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα). 

Το debate θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Χ.Ψ.