Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας η δράση με τίτλο «Το Μουσείο Πάει Σχολείο» υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο.

Πλήθος μαθητών από σχολεία της περιοχής από τις 20-24 Σεπτεμβρίου περιηγήθηκαν στην έκθεση επιλεγμένων κειμηλίων από τις συλλογές του Πολεμικού Μουσείου και μέσω οπτικοαουστικού υλικού και κατάλληλων ντροπς – ειδικών πινάκων «k – Fix», οπτικό – έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση έμαθαν για την Ελληνική Επανάσταση, τους Έλληνες αγωνιστές και τις συνθήκες που οδήγησαν στην Απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Οθωμανούς.

Επιπλέον, πληροφορήθηκαν για τρόπους μάχης, τον ειδικό οπλισμό της εποχής, ενώ μέσω ειδικής προβολής πήραν και μια γεύση από τους εκθεσιακούς χώρους του πολεμικού Μουσείου.

Η εκπαιδευτική αυτή δράση οργανώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.

Οι ξεναγήσεις και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκαν από τον Λοχία κ. Ιωάννη Αλευρά και την Δ/ντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές έπαιρναν μαζί τους σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.