Θερμή ανταπόκριση γνώρισε από τον κόσμο το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη σχολικό περίοδο σε 15 πόλεις της χώρας (μεταξύ αυτών και στη Λάρισα). 7422 μαθητές και 888 εκπαιδευτικοί, σε περισσότερα από 400 σχολεία, εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν σχεδόν 600 ψηφιακά έργα, πληροφορίες για τα οποία βρίσκονται αναρτημένες στα τοπικά ιστολόγια του Φεστιβάλ (http://www.digifest.info/contact). Για το τρέχον σχολικό έτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το τετραήμερο 26 έως 29 Απριλίου 2017 σε πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων θα είναι και φέτος η Λάρισα. Την Παρασκευή 28 Απριλίου θα υπάρξει διασύνδεση όλων των πόλεων μεταξύ τους μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), του μαθήματος Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ.
Μέσω της μαθητικής συνάντησης αναδεικνύεται και ενισχύεται η δημιουργικότητα των μαθητών και η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία…
Τ.Π.