Με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής του  Παραρτήματος Λάρισας  της  Ελληνικής  Μαθηματικής  Εταιρείας  ξεκίνησαν    τα  μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς της  Ε.Μ.Ε. το  σχολικό έτος 2017-18.
Η όλη προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό των καθηγητών , δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενεργών μελών της ΕΜΕ, που αφιλοκερδώς από χθες και για   τρία Σάββατα, οργάνωσαν   εξειδικευμένα προπαρασκευαστικά μαθήματα για την αρτιότερη προετοιμασία των μαθητών Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που εξέφρασαν σχετικό ενδιαφέρον. Στηρίζεται επίσης στην αγάπη και το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά πολλών μαθητών του Νομού, που συμμετέχουν με διάθεση για βελτίωση των μαθηματικών τους γνώσεων, διεύρυνση των μαθηματικών οριζόντων σε νέα γνωστικά πεδία, εμβάθυνση και ενίσχυση σε ερευνητικά θέματα και αισιοδοξία για διακρίσεις στους διαγωνισμούς.
Ενενήντα δύο μαθητές συμμετείχαν χθες στα πρώτα μαθήματα που έγιναν στο 1ο Γυμνάσιο, αριθμός αισθητά μεγαλύτερος  και πολύ υψηλός σε σχέση με ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις της χώρας. Στους μαθητές δόθηκε δωρεάν οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη της προετοιμασίας τους, ενόψει του διαγωνισμού «Θαλής» που θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου 2017.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα συναδέλφους και μαθητές για τη συμμετοχή τους στην πρωτόγνωρη αυτή μαθησιακή διαδικασία , το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Καψάλη, καθώς  και τη διευθύντρια   του 1ου Γυμνασίου  Λάρισας  κ. Γεωργίου  Σταματία για την ευγενική φιλοξενία και τη γενικότερη υποστήριξή τους στις δράσεις του Παραρτήματος.