Τη σύσταση διακοινοβουλευτικής επιτροπής που θα μεταβεί στο δήμο Μονάχου προκειμένου να αναληφθεί μια ύστατη προσπάθεια για τη αποτροπή της κατεδάφισης του υπό ανέγερση ελληνικού σχολικού συγκροτήματος, που θα στέγαζε τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκειο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της βουλής κ. Νίκο Βούτση ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Σε επιστολή που επέδωσαν στον κ. Βούτση -σε συνέχεια ερώτησης που υπέβαλαν στον υπουργό Παιδείας- τονίζουν ότι η απόφαση του Δήμου Μονάχου με συντριπτική πλειοψηφία (78-2) για την κατεδάφιση του σχολείου έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στον Οικουμενικό Ελληνισμό και στο Ελληνικό Κράτος, συμβολικά και ουσιαστικά.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής:  «Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ομάδα Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, υπό τη διεύθυνση της αρμόδιας Συντονίστριας και πρώην Υπουργού, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αποφασίστηκε να προταθεί μια σειρά ενεργειών στο Προεδρείο της Βουλής, πέρα αυτών που θα κάνει η κυβέρνηση.
Προτείνουμε, λοιπόν, τη συγκρότηση ad hoc διακομματικής επιτροπής και την αποστολή Βουλευτών στο Μόναχο, ώστε να ενημερωθούν ο Δήμαρχος της Βαυαρικής πόλης, οι δημοτικές παρατάξεις, η Βαυαρική κυβέρνηση, η Ελληνική Κοινότητα και οι παράγοντές της. Παράλληλα με την εκεί παρουσία των Βουλευτών θα αναδειχθεί στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και στην τοπική κοινωνία, η σπουδαιότητα κατασκευής του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος».