Σε δήλωσή της η κα Μαίρη Ράπτου μετά τις καταγγελίες του ανιψιού της, Νίκου Ράπτη, επισημαίνει τα εξής:

«Αγαπημένοι μας συμπολίτες,

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Τα «εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου» έχοντας επίγνωση της ιστορικής παρακαταθήκης και του αδιαμφισβήτητου εκπαιδευτικού ρόλου που διαδραματίζουν εδώ και δεκαετίες με πρωτοπορία, διαβεβαιώνουν τόσο τους μαθητές μετά των γονέων τους όσο και τους εκπαιδευτικούς της κοινότητας, ότι το μεγάλο τους έργο με γνώμονα το ήθος, που σφράγισε την ιδιωτική εκπαίδευση στη Λάρισα, θα συνεχιστεί αταλάντευτο.

Η διοίκηση των εκπαιδευτηρίων έχοντας ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης κάθε βλαπτικού στοιχείου, θα παραδώσει στη δικαιοσύνη τους καταχραστές και τους συκοφάντες.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή λεχθεί ανεπίσημα πέραν των αυτών δηλωθέντων, αποτελεί σαφέστατα διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει πλέον τις τύχες του εκπαιδευτικού συγκροτήματος με προσωπική μου ευθύνη, είναι άτομα απολύτως ηθικά, εγνωσμένου κύρους και ανιδιοτελή.

Οποιαδήποτε κακόβουλη διασπορά ειδήσεων για αυτά τα άτομα που εγώ επέλεξα, αποτελεί ευθεία βολή στο πρόσωπο μου, κατ’ επέκταση στο κύρος και στη προσφορά μου στη πόλη.

Έχω αποφασίσει όσο ζω και μπορώ, να διαχειριστώ την πνευματική μου περιουσία με εκείνους που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αγωνίες μαζί μου.

Είναι πολύ βαριά η κληρονομιά των «εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου» για να αφεθούν σε τυχάρπαστους και τυχοδιώκτες.

Η κοινωνία της Λάρισας που μας εμπιστεύεται επί σειρά δεκαετιών και γνωρίζει και καταλαβαίνει.

Σας εύχομαι τούτες τις Άγιες μέρες που διανύουμε, ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία σωματική και ψυχική.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Μαίρη Ράπτου».