«Ισοτιμία, δικαιοσύνη κι ευαίσθητη ματιά στην πολιτική σηματοδοτεί η εκλογή της πρώτης Προέδρου της Δημοκρατίας», είπεη Λαρισαία βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη στο τηλεοπτικό πάνελ του «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, για να συμπληρώσει πως «όλα ωστόσο κρίνονται στο πεδίο».

Σε σχέση με την πρόθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος υποστήριξε ότι στον επόμενο ανασχηματισμό θα συμπεριληφθούν περισσότερες γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο, η βουλευτής τόνισε πως η συμμετοχή στην πολιτική δεν θα έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στη βάση του φύλου: «Δεν θα έπρεπε να είναι τέτοιου είδους ζήτημα.

Το ζητούμενο είναι η ανθρωποκεντρική πολιτική, η οποία στις μέρες μας εκλείπει,. Ευαίσθητη ματιά στην πολιτική είναι να μην θες να δεις ποτέ το παιδί σου σε έναν πόλεμο.

Αυτό σημαίνει ευαίσθητη και ανθρωποκεντρική πολιτική. Είναι μια γενικότερη δικαιοπολιτική οπτική της πραγματικότητας, που σε φέρνει κοντά στον Άνθρωπο και δεν έχει απαραίτητα έμφυλο πρόσημο. Αυτό περιμένουμε, όμως, από την νέα Πρόεδρο, την κ. Σακελλαροπούλου».

Για το «πολλά υποσχόμενο» ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, με το οποίο υποτίθεται ότι θα βελτιωθούν οι αδικίες του «Νόμου Κατρούγκαλου» η Ευαγγελία Λιακούλη συνόψισε την άποψή της, λέγοντας«ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν»: «περιμέναμε και περιμέναμε να λυθούν πολλές από τις αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης, σε σχέση με το ασφαλιστικό και τελικά βλέπουμε πολύλίγα πράγματα, σε όλα τα επίπεδα».

Στις δικαιολογίες που ψέλλισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο πάνελ, η Λαρισαία πολιτικός, αφού αρχικά τον καλωσόρισε στην πραγματικότητα, του υπενθύμισε πως στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, η άρση των αδικιών αυτών ήταν σε περίοπτη θέση, ενώ και το θέμα της επαναφοράς της 13ης σύνταξης ήταν «γραμμένο πάνω-πάνω στην σελίδα 2.

Ήταν γραμμένο με μεγάλα και φωσφορίζοντα γράμματα. Πείτε ότι δεν μπορέσαμε, δεν έφτασαν τα λεφτά, δεν περίσσεψαν. Μη μας λέτε ότι δεν ήταν προεκλογική σας δέσμευση, όμως, γιατί το είχατε κάνει σημαία και ανεμίζατε.

Για αυτό και καταθέσαμε σχετική ερώτηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Για αυτό και καταθέτουμε και τροπολογία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για το ασφαλιστικό. Για να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις της Κυβέρνησης».

Κλείνοντας και σε ό,τι αφορά με τον εκλογικό νόμο, που ψηφίστηκε την Παρασκευή, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν ψήφισε την κυβερνητική πρόταση, γιατί δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ένα face lift του καλπονοθευτικού νόμου Παυλόπουλου, που δίνει 50 έδρες, το 1/6 του Σώματος των βουλευτών, ως bonus στο πρώτο κόμμα: «Κι όμως, σε μια νέα δεκαετία, σε μια νέα εποχή, στη μεταμνημονιακή περίοδο, που η συνεννόηση ζητείται όσο τίποτα άλλο, η κυβέρνηση μας υποβάλλει σε ‘’σκωτσέζικο ντους’’.

Συναινούμε για την ΠτΔ, συναινούμε για του Απόδημους, αλλά στον εκλογικό νόμο μας λέτε ‘’takeitorleaveit’’. Ωστόσο, το μεγάλο πραξικόπημα αφορά τη μη παραχώρηση bonus στους συνασπισμούς κομμάτων, πριμοδοτώντας έτσι μόνο τα «αυτοτελή» κόμματα. Ακόμη και την τελευταία στιγμή ελπίζαμε ότι ο Υπουργός θα απέσυρε αυτήν την εξόφθαλμα αντισυνταγματική διάταξη», κατέληξε χαρακτηριστικά.