"Η πρόληψη είναι το πιο ισχυρό "όπλο" μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού" αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναλυτικά:

«Έκανα μια προληπτική εξέταση και εκεί ξαφνικά ήρθε το μαύρο μαντάτο. Ξαφνικά βρέθηκα να είμαι ο καπετάνιος σε ακυβέρνητο πλοίο, χωρίς πηδάλιο, μέσα σε μια φοβερή και τρομακτική φουρτούνα, στο μάτι του κυκλώνα. Όσο δυνατή κι αν ήμουν, άρχισα να νιώθω φόβο, να αμφισβητώ τις σκέψεις μου, τις δυνάμεις μου, τον ίδιο μου τον εαυτό. Έτσι ξεκίνησα το Γολγοθά των χημειοθεραπειών».

Από μαρτυρίες που συγκέντρωσε η Ομάδα καταπολέμησης του χρόνιου πόνου/  Εκπαιδευτικά σεμινάρια πρακτικών συμβουλών ομορφιάς – περιποίησης – στήριξης για τις γυναίκες που βρίσκονται στα 2 πρώτα χρόνια μετά τη διάγνωση.

Όλοι όσοι έχουν αναλάβει να αντιμετωπίσουν τη φουρτούνα, γνωρίζουν καλά πως ήρθε η στιγμή της μεγάλης απόφασης. Μιας απόφασης που δεν αφορά τον καθένα ατομικά, αλλά πρωτίστως την ίδια την Πολιτεία, που είναι υποχρεωμένη με καμπάνιες ευαισθητοποίησης να ανακινήσει τα αντανακλαστικά του γυναικείου πληθυσμού. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υιοθέτηση της προληπτικής εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, ως πρακτική καθημερινότητας, ως πρακτική ζωής.

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σήμερα, είναι η ημέρα που το μήνυμα αυτό πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο καθαρά: Προλαμβάνουμε τον καρκίνο του μαστού.  Η πρόληψη είναι το πιο ισχυρό ‘’όπλο’’ μας!!

Όλοι κι όλες μας πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, όλοι κι όλες μας πρέπει να γίνουμε κομιστές του μηνύματος αυτού, όλοι κι όλες μας πρέπει να γίνουμε εμπνευστές μιας νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Γιατί η πρόληψη αποτελεί ένα πραγματικό άλμα ζωής, απαιτεί ένα άλμα σκέψης, αλλά παρέχει την προοπτική της ζωής• κι ως εκ τούτου είναι πολύτιμη….