Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την είδηση της δημιουργίας παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  στην Ελασσόνα.

Η συντονισμένη προσπάθειά μας και η επιχειρηματολογία μας για τη ζωντανή και δημιουργική Ελασσόνα, που θέλει και μπορεί να φιλοξενήσει δομή του ΕΕΣ και να δημιουργήσει σημαντικές εθελοντικές δράσεις στην περιοχή, είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Με πρωτοπόρο το Δήμο Ελασσόνας, με αρωγούς τους φορείς και τους πολίτες, η σθεναρή διεκδίκηση του αιτήματος από την πλευρά μου, ήταν αυτονόητη.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ κ Αντώνης Αυγερινός, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα στις 14/12 , όπου βρέθηκε για να απονείμει τους τίτλους σε 80 νέους διασώστες, άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον το αίτημά μας και ανακοίνωσε δημόσια, ότι ο νομός μας τον συγκινεί για τη μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα.

Η άμεση ανταπόκρισή του, επιβεβαιώνει την ανυπόκριτη στάση του. Ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμαστε ότι ο εθελοντισμός θα ανθίσει μέσα από τις γραμμές του Ερυθρού Σταυρού, σε μια από τις πιο όμορφες και ζωντανές περιοχές του νομού μας, όπου οι Άνθρωποί της επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία για τον συνάνθρωπο και χαρακτηρίζονται για την αλληλέγγυα συμπεριφορά τους.

Η είδηση έρχεται σε μια δύσκολη εποχή,  που  δοκιμάζεται η χώρα και ο λαός μας. Αυτή ακριβώς την ώρα, ο Ε.Ε.Σ. προσπαθεί να αναπτύξει μηχανισμούς άμεσης ανταπόκρισης και στήριξης των κρατικών φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εξαίρετες επαγγελματίες  νοσηλεύτριες και υπέροχοι εθελοντές, σε διάφορα σημεία της επικράτειας, έχουν καθημερινή δράση, στην αιμοδοσία, στη θερμομέτρηση, στις δομές προσφύγων, στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας.

Οι ερυθροσταυρίτες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Μαζί τους  και οι Ελλασσονίτες, στην πρώτη γραμμή…»