Επείγουσα συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κ Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής και επίτιμο μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του Πύργου Χαροκόπου»,  Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την οποία ζητήθηκε από την Λαρισαία βουλευτή,  η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση ενός από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του νομού, του «Πύργου Χαροκόπου», που βρίσκεται ήδη σε τραγική κατάσταση, είναι ετοιμόρροπο και κάθε μέρα που περνά, καθιστά μη αναστρέψιμη, αυτή την κατάσταση. 

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παράδοση από τη Λαρισαία βουλευτή στην Υπουργό Πολιτισμού, ενός ξεχωριστού λευκώματος που δημιούργησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στις 11/10, με σύνθημα «Σώστε τον Πύργο» και με ζωγραφιές του Πύργου, μέσα από τα δικά τους μάτια , το οποίο ζήτησαν να φτάσει στα χέρια της κ Μενδώνη, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στην Υπουργό, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα παιδιά, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να συνδέουμε τη νέα γενιά με την πολιτιστική μας κληρονομιά και δήλωσε ότι οι ζωγραφιές τους, θα αποτελέσουν σοβαρό κίνητρο σε όλους, για την διάσωση του μνημείου.

Στη συνέχεια της συνάντησης, εκτέθηκαν από την βουλευτή του νομού, όλες οι νομικές και οι πρακτικές συνθήκες που αφορούν στον Πύργο, η αδιαφορία εδώ και χρόνια όλων των αρμοδίων να προβούν σε σωστικές ενέργειες, καθώς και οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής και μελών του Συλλόγου, ότι γίνεται πρωτοφανές «πλιάτσικο» στο εσωτερικό του Πύργου, ξηλώθηκαν τα πάντα και πλέον καταστρέφονται και δομικά του μέρη, γεγονός που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα πολίτη, ούτε την επίσημη Πολιτεία.

Μετά τη συνάντηση, η κ Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής: «Συναντήθηκα  με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και με θέμα συζήτησης τη διάσωση του Πύργου Χαροκόπου. Είναι γνωστή πια η τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το μνημείο. Οι όλο και συχνότερες καταγγελίες ότι στον εντελώς αφύλακτο χώρο του, καθημερινά συντελείται καταστροφή του, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Χάσαμε πολλά μνημεία στη Λάρισα και άλλη πληγή, δεν αντέχουμε.

Ζήτησα από την κ Υπουργό,  γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία της από την προηγούμενη συνεργασία μας για τη διάσωση του νεοκλασικού κτηρίου στην οδό Μανωλάκη, να επέμβει η ίδια προσωπικά και να επισπεύσει τη σωστική διαδικασία.

Πράγματι, κινητοποιήθηκε άμεσα, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να αναλάβουν δράση. Η ίδια εκτίμησε ως εξαιρετικά σοβαρές τις καταγγελίες πολιτών ότι δεν υπάρχει καμία φύλαξη του Πύργου, ότι γίνεται «πλιάτσικο» ακόμη και στα δομικά του στοιχεία, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται η κατάρρευσή του.

Όλα αυτά χρήζουν άμεσης προστασίας από την Πολιτεία και από τη Δικαιοσύνη. Η Υπουργός δεσμεύθηκε να ελέγξει άμεσα την κατάσταση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και να επέμβει με σωστικές ενέργειες, εντός των επόμενων ημερών.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε σε εγρήγορση και σε διαρκή δράση. Υπουργείο, Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι  και πολίτες, έχουμε
καθήκον τώρα να δράσουμε. Σε λίγο θα είναι πολύ αργά…

Κι αν τελικά ο Πύργος καταρρεύσει, τα παιδιά μας θα μας ρωτήσουν, «εσείς τί κάνατε γι’αυτό»;

Και θα είναι ένοχη και τραγική, η σιωπή μας …»