Πανελλαδική διάσταση έλαβε το θέμα που ανέδειξε η βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος  Αλλαγής,  Ε. Λιακούλη, η οποία κατήγγειλε πρωτοφανή  και ύπουλη παρέμβαση της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και στο δημοσιονομικό έλεγχο, με τη  στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε «ναι», επισημαίνοντας  τα εξής:

«Μια τροπολογία και μάλιστα με πρόταση ενός μόνο βουλευτή, την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός Εσωτερικών, κατέλυσε τον δημοσιονομικό έλεγχο- ακόμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και επενέβη ωμά στο χώρο της Δικαιοσύνης, αφού εξαλείφει με  μονοκονδυλιά πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, σε βάθος χρόνων, ακόμη και κακουργημάτων, με αντικείμενο κατάχρησης εκατομμυρίων, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!

Εν κρυπτώ και με ύπουλο τρόπο, πέρασε η Κυβέρνηση αυτή τη διάταξη νόμου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται δημόσια διαβούλευση, χωρίς την άποψη των φορέων και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο, χωρίς καμία θεσμική θωράκιση, με σοβαρότατη ήδη την αμφισβήτηση της συνταγματικότητάς της.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών , για το μέγεθος της παρέμβασης και ειδικά για τα πρόσωπα που αφορά, οφείλει ο κ. Υπουργός Εσωτερικών να ενημερώσει τώρα τον ελληνικό λαό σε πόσες υποθέσεις αυτή η διάταξη αναφέρεται, ποια ποσά αφορά, σε ποιες υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις και πόσες βρίσκονται ήδη σε εκκρεμοδικία, καθώς και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αιρετών αναμιγνύονται σε κακουργήματα.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η διάταξη είναι το «πλυντήριο» ακόμη και κακουργημάτων επωνύμων αυτοδιοικητικών στελεχών, μεγάλων Δήμων της χώρας;

Καλούμε τα επίσημα τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, να λάβουν καθαρή θέση στο θέμα.

Καλούμε τα κόμματα να εξηγήσουν τη στάση τους και την υπερψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Καλούμε το νομικό κόσμο να παρέμβει δικαιοπολιτικά.

Το θέμα είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και θέτει καίρια ζητήματα αμφισβήτησης, για το αξιακό και θεσμικό μας σύστημα.

Είναι αδιανόητη  και ωμή η παρέμβαση της Κυβέρνησης, με τη βοήθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στους δημοσιονομικούς ελέγχους,  όσο και στη Δικαιοσύνη.

Δεν θα το ανεχθούμε αυτό.

Θα ερευνήσουμε το θέμα σε βάθος και μέχρι το τέλος.

Είναι για μας, κόκκινη γραμμή. Και μάλιστα υπογραμμισμένη. Τελεία και παύλα»