Σε ερώτηση με πολλαπλούς κυβερνητικούς αποδέκτες (Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Σ. Μενδώνη, Υγείας, κ. Β. Κικίλια και Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη) προχώρησε για ακόμη μία φορά η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την άμεση ανάγκη κυβερνητικής στήριξης των γυμναστηρίων.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης:

«Συμπληρώθηκαν 365 μέρες, κατά τις οποίες παραμένουν ουσιαστικά κλειστές οι επιχειρήσεις 1860 Γυμναστηρίων ανά τη χώρα με κρατική απόφαση. Τα ευεργετήματα και οι ενισχύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες για τη στήριξη και την επιβίωση αυτού του νευραλγικού κλάδου μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη κατηγορία επιχειρήσεων, αυτής της κλειστής επιχείρησης με κρατική εντολή χωρίς καμία ελπίδα ρευστότητας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις, στις οποίες δόθηκε έστω και μια μικρή ανάσα ρευστότητας μέσω delivery, click away κτλ.

Ταυτόχρονα, αν και η άσκηση αποτελεί θωράκιση στην υγεία ενός οργανισμού, τα γυμναστήρια στην Ελλάδα στοχοποιούνται ως χώροι εξάπλωσης του ιού, την ίδια στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Europe Active αναδεικνύει το ακριβώς αντίθετο σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας τους μικρότερους δείκτες διασποράς και εξάπλωσης του ιού (με δείκτη θετικότητας 0,85/100.000 επισκέψεις σε διάρκεια 6 μηνών)».

Δεδομένου ότι η υπερχρέωση των ανωτέρω επιχειρήσεων συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχει κανένα σοβαρό κυβερνητικό πλάνο, ενώ ο ρόλος τους στην προαγωγή του αγαθού της υγείας και της αντιμετώπισης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία παραγνωρίζεται, ρωτώ τους συναρμόδιους κ.κ. Υπουργούς για το αν προτίθενται να δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Γυμναστήρια, καθώς και τι άλλα μέτρα έχουν σκοπό να πάρουν για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων αυτών.

Τους ρωτώ επιπλέον, για το πότε σχεδιάζουν το άνοιγμα των επιχειρήσεων αυτών, καθώς και αν έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο για υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα».