Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην πανδημία κάλεσε τους πάντες ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

«Είμαστε σε εποχή που γνωρίζουμε και μπορούμε να προφυλαχθούμε από την πανδημία για αυτό δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία από κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή οι αταίριαστοι για να προσθέσει πως «δόξα τω θεώ στη Λάρισα οι αριθμοί δείχνουν καλύτεροι. Έχουμε αύξηση των εμβολιασμών γενικότερα».

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Αναφερόμενος στον ιερέα από την Κοζάνη που κατάφερε να γίνει ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο λόγω των στοχευμένων απόψεών του στο θέμα της πανδημίας.

«Ο παπανικόλας λέει πολύ ωραία πράγματα με απλότητα και με ένα ύφος το οποίο χαρακτηρίζει ιερείς της επαρχίας και της υπαίθρου», τόνισε ο μητροπολίτης Λαρίσης για να συμπληρώσει πως «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσφέρει πολλά, τον γνωρίζουμε όλοι και τον αγαπάμε».

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Για τη βοήθεια που προσέφερε η κινητή μονάδα στη Λάρισα αφού μέσω αυτής πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εμβολιασθούν.

«Θεωρώ ότι βοηθάμε πολύ τα χωριά μας γιατί ένας άνθρωπος εκεί δεσμεύεται πολύ από τα ζώα και τα χωράφια του», σημείωσε ο ιεράρχης που με δική του μάλιστα πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση για την οποία δέχθηκε και αρκετά πυρά προσθέτοντας πως «δεν είναι εύκολο κάποιος να αφήσει το χωριό για να κατέβει στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στην πόλη και να εμβολιαστεί».

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Μη κρύβοντας ωστόσο την ενόχλησή του για την παράλειψη πολλών να πάνε νωρίτερα να εμβολιαστούν παρά μόνο όταν διαισθάνθηκαν το φόβο από τους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών.

«Πρώτα είχαμε το συναίσθημα του φόβου για τις παρενέργειες του εμβολίου και τώρα έχουμε το συναίσθημα του φόβου από τις διασωληνώσεις και τους θανάτους», επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος για να υπογραμμίσει λίγο αργότερα πως «με ενοχλεί ακόμη ότι μετά από τόσο καιρό οι άνθρωποι αντί να καθίσουν και να ακούσουν αυτούς που υπεύθυνα βγαίνουν και μιλάνε έναντι των οποίων μπορούν να ζητήσουν και το λόγο για την όποια αστοχία, προτιμούν να καταφεύγουν στις λύσεις που το ανώνυμο και ανεύθυνο διαδίκτυο προτείνει με αποτέλεσμα να οικοδομούνται φαντασιακά επιχειρήματα εκεί που δεν υπάρχουν».

ΕΙΜΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!

Παρά την ξεκάθαρη θέση που είχε διαμηνύσει προς όλους τους κληρικούς και μοναχούς της μητρόπολης για πιστή τήρηση των οδηγιών της Ιεράς Συνόδου ωστόσο κάποιοι παρέκκλιναν αυτών με τραγικά αποτελέσματα.

«Είμαι πικραμένος γιατί ένα μοναστήρι νοσεί ολόκληρο», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο ιεράρχης του θεσσαλικού κάμπου αφού οι εκεί μοναχοί παράκουσαν τις συγκεκριμένες συστάσεις του συμπληρώνοντας πως «τώρα έχουν κλειστεί μέσα στο μοναστήρι. Έχουν ένα θέμα και το αντιμετωπίζουν ενώ παράλληλα παρακολουθούνται και ιατρικά. Προσευχόμαστε όλοι να μην έχουν κάτι χειρότερο», κατέληξε.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Λαρίσης στο βίντεο που ακολουθεί

Αναστάσιος Βόπης, orthodoxia.info