Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» έθεσε προς συζήτηση τα εξής ζητήματα:

1) Οι οφειλές της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» προς την ΔΕΥΑΛ και τις ενέργειες αυτής για την είσπραξή τους.

2)    Η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα ζητήσει και θα ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκομένων πλευρών: της Γενικής γραμματείας Αθλητισμού, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» και του Δήμου Λαρισαίων.

Έτσι θα δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμβάσεων, οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς που απορρέουν από αυτές αλλά και το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος της επιτροπής θα είναι η απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη που είναι οι δημότες της Λάρισας.

Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα της Δ.Ε.Υ.Α.Λ δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές. Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Βαϊούλης ανέφερε: “Υπήρξε μια ολιγωρία της ΔΕΥΑΛ.

Πολιτικά οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι ικανοποιητικές. Όταν υπάρχει διακοπή της ύδρευσης για πολύ μικρούς λογαριασμούς λαϊκών νοικοκυριών, τότε πρέπει η ΔΕΥΑΛ να είναι πιο προσεκτική για οφειλές που  αφορούν πολύ μεγάλα ποσά και πρέπει να λαμβάνονται όλα το νομικά μέτρα για να διασφαλίζεται η είσπραξή τους”.

Δυστυχώς, για το ζήτημα του γηπέδου η απάντηση του Δημάρχου ήταν άκρως απογοητευτική. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι γι’αυτόν το ζήτημα του γηπέδου έχει λήξεικαι ο ίδιος δεν προτίθεται να το επαναφέρει ως διεκδίκηση της πόλης (!).

Η «Λαρισαίων Κοινόν» θεωρεί ότι η συγκυρία ευνοεί στο να ανοίξει το ζήτημα και είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να υπάρξει ένα ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Λαρισαίων,για να ανοίξει ο δρόμος για την απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τους δημότες της Λάρισας και την ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε.Λ.

Για εμάς το ζήτημα τώρα ανοίγει και δεσμευόμαστε ότι θα επανέλθουμε.

Κώστας Βαϊούλης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης "Λαρισαίων Κοινόν"- Δημοτικός σύμβουλος