Σχετικά με το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τον κορωνοϊό η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Η « Λαρισαίων Κοινόν » από την ημέρα της δημιουργίας της έως σήμερα πράττει σταθερά υπέρ της κοινής ωφέλειας των Λαρισαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήσαμε και με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου  για τα μέτρα προστασίας τόσο της Δημόσιας υγείας όσο και της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών.

Όμως οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

-    Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε ή αμφισβητούμε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ιδιωτικών δομών υγείας, καθώς οι ιδιώτες απέδειξαν πως στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και επιπλέον πολλοί επιχειρηματίες έδειξαν τον ανθρωπισμό τους χωρίς κανένα ίδιον όφελος με χορηγίες σε πολλά επίπεδα.

Συνεπώς, για εμάς δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντιθέτως πιστεύουμε πως επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ενέχουν ρίσκο αλλά φέρνουν καινοτομίες και προοπτικές απασχόλησης είναι χρησιμότατες για την τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο και πρέπει να τύχουν και επιβράβευσης αλλά και συμπαράστασης από την δημοτική αρχή.

-    Είναι απόλυτη και επιβεβλημένη ανάγκη  τόσο η δημοτική αρχή αλλά και όλες οι αρμόδιες αρχές να προβούν σε διευρυμένη, μαζική  εφαρμογή των ειδικών τεστ ανίχνευσης του ιού, ειδικά σε δομές και χώρους που έχουν υπάρξει κρούσματα όπως ο συνοικισμός της Νέας Σμύρνης ή και σε χώρους όπου υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα λόγω συνθηκών συνωστισμού όπως η δομή του Κουτσόχερου.

-    Αποτελεί βασική μας αρχή ότι μπροστά στον κοινό κίνδυνο δεν περισσεύει κανείς και πρέπει να συμμετέχει το σύνολο της Κοινότητας.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη ή δήλωση που υποδαυλίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό ή ενέχει σπέρματα πρόκλησης τεχνητού διχασμού. Μετά την  «επιστροφή στην κανονικότητα» θα ζητηθεί και θα υπάρξει απολογισμός πράξεων και καταλογισμός ευθυνών και παραλείψεων που  δεν θα διστάσουμε να τις αναδείξουμε."