Παραδόθηκε στη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν», η έκθεση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Μετά από τις θεσμικές παρεμβάσεις της «Λαρισαίων Κοινόν» και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του να το αποφύγει, τελικά ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης αναγκάζεται σήμερα, να μας χορηγήσει την πολυσέλιδη έκθεση του Α.Σ.Ε.Π για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η οποία περιγράφει σωρεία παραλείψεων και –πιθανώς– ποινικών ευθυνών.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η έκθεση πρέπει επίσης να χορηγηθεί και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων. Η αποκατάσταση της νομιμότητας δεν αποτελεί λόγο πανηγυρισμών και θριαμβολογίας για τη «Λαρισαίων Κοινόν».

Αποτελεί πολιτική νίκη όλων των συμπολιτών μας, οι οποίοι δικαιούνται απεριόριστη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε διαδικασίες που αφορούν σε διαγωνισμούς και απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια.

Αποτελεί όμως και ηχηρό πολιτικό ράπισμα στον κ. Καλογιάννη και σε όποιον θεωρεί ότι  η άσκηση της εξουσίας μπορεί να γίνεται «εν κρυπτώ και παραβύστω», χωρίς λογοδοσία και με αδιαφανείς μεθόδους. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε το δημοκρατικό δικαίωμά μας για έλεγχο και διαφάνεια μέσω των θεσμικών διαδικασιών. Συγκεκριμένα, θα ζητήσουμε να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το μείζον ζήτημα που προέκυψε, καλώντας τον κ. Καλογιάννη: 

1) Να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων για αυτή την υπόθεση. 

2) Με πολιτική γενναιότητα να ανακαλέσει δημόσια όλους τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον του επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστα Βαϊούλη και του δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Νάρη. 

3) Να κάνει την αυτοκριτική του για την άκρως αντιθεσμική στάση που επέδειξε, στην προσπάθειά του να καταστρατηγήσει θεμελιώδη δικαιώματα των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων των δημοτών και επιδεικνύοντας – για πολλοστή φορά– έντονη δυσανεξία στην διαφάνεια και βαθιά αποστροφή στον έλεγχο που δικαιούνται να ασκούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνει έκθετος στους δημότες της Λάρισας και θα ενισχύσει την αίσθηση για προσπάθεια συγκάλυψης παράτυπων ενεργειών και παραλείψεων της Δημοτικής αρχής."