Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια δοκιμασία σημαντική, καθώς ανοίγουν νέους δρόμους στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον.      

Οι εξετάσεις που ξεκινούν την Δευτέρα, διεξάγονται εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω της πανδημίας του covid 19 και των περιοριστικών μέτρων που είχαν ως συνέπεια την δημιουργία δύσκολων καταστάσεων.  Δύσκολες καταστάσεις που προκάλεσαν την πλήρη ανατροπή τόσο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων όσο και στην προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές. Στη ζωή μας όμως, θα υπάρχουν πάντα δυσκολίες τις οποίες θα πρέπει να τις ξεπερνάμε και να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη των στόχων μας.

Το μήνυμά μου προς τους μαθητές υποψήφιους είναι - πέρα από την «καλή επιτυχία» που τους εύχομαι ολόψυχα, να μην πάψουν στιγμή να ονειρεύονται και να πασχίζουν για τον παρόν και το μέλλον τους. Στα δικά μου μάτια όλα τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές αφού επέδειξαν σοβαρότητα, ωριμότητα και ψυχραιμία στη δοκιμασία αυτή. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους για να στηρίξουμε και αυτήν τη χρονιά την προσπάθειά τους και να τα καμαρώσουμε για όποιο αποτέλεσμα φέρουν. Εύχομαι να είναι το επιθυμητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους  Επίσης, εύχομαι στους γονείς καλή δύναμη ώστε να στηρίξετε τα παιδιά σας στη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής τους. Στους εκπαιδευτικούς εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν.

Κώστας Βαϊούλης