Αίτηση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» με την οποία ζήτα «εισαγγελική παραγγελία, ώστε να χορηγηθεί από τη Δημοτική Αρχή, αντίγραφο του ΑΣΕΠ, για τη σύναψη συμβάσεων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας».

Στο σχετικό κείμενο που υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Νάρης αναφέρονται τα εξής:

"Η Δημοτική Αρχή, που αυτάρεσκα αυτοπροσδιορίζεται ως "δημοκρατική" στα λόγια, μόνο τέτοια δεν είναι στις πράξεις. Όχι μόνο αντιδρά απαξιωτικά σε κάθε προσπάθεια ελέγχου των πράξεών της από την αντιπολίτευση, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να φιμώσει αυτόν τον έλεγχο στην αρχή του. Τελευταία της ευρεσιτεχνία, "η προστασία ατομικών δεδομένων".

Με βάση αυτή την απίθανη αιτιολογία, αρνήθηκε να μας χορηγήσει έγγραφο του ΑΣΕΠ, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας διαπιστώνονταν σωρεία παρατυπιών στην διαδικασία σύναψης συμβάσεων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πρόθεσή μας μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο, ήταν να ελέγξουμε αν πράγματι υπήρξαν αυτές οι παρατυπίες, κι αν υπήρξαν, πως μπορούν να διορθωθούν.

Η απαξιωτική απάντηση του Δημάρχου, σύμφωνα με την οποία εμείς ως αντιπολίτευση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα στην πρόσβαση τέτοιου τύπου εγγράφων, αλλά και η απειλή για ποινικές και διοικητικές κυρώσεις (!), είναι ανάξια του ρόλου του.

Κατόπιν τούτων, κάναμε αίτηση προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας με την οποία ζητήσαμε εισαγγελική παραγγελία την οποία και λάβαμε, ώστε να μας χορηγηθεί αντίγραφο της έκθεσης, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ.Καλογιάννη.  

Απευθύνουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Καλογιάννη:

1) Γιατί συνεχώς απαξιώνει τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων; 

2) Γιατί αρνείται να μας χορηγήσει δημόσιο έγγραφο που αφορά στο ευαίσθητο κομμάτι των προσλήψεων σε Δημοτική επιχείρηση;

3) Υπάρχουν παρατυπίες διαπιστωμένες από το ΑΣΕΠ και ποιες;

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Καλογιάννης δεν διαθέτει την δημοκρατική ευαισθησία αλλά και την διάθεση για απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών των δημοτών.

Οφείλει ως εκ της θέσεώς του να αντιληφθεί επιτέλους ότι οι Δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου είναι περιουσία των Δημοτών και όχι δικό του μαγαζί για να κάνει ότι θέλει. Οφείλει να δίνει διαυγείς και κρυστάλλινες απαντήσεις κάθε φορά που ζητείται έλεγχος για πράξεις ή παραλείψεις της Διοίκησης.

Στην διαχείριση υπάρχουν κανόνες αλλά και επιβάλλεται να υπάρχει έλεγχος.

Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία στην πράξη."