«Μετά και την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή Καλογιάννη συνεχίζει να παραμένει έκθετη στους δημότες της Λάρισας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της με αφορμή το δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη της «Λαρισαίων Κοινόν», καλώντας τη δημοτική αρχή «να σταματήσει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και την χρησιμοποίηση ως «ασπίδας προστασίας» ανθρώπων που δεν γνωρίζουν το θέμα». 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Ας πάψει να κρύβεται πίσω από ανθρώπους με ευγενείς προθέσεις και αγνά κίνητρα και ας επιδείξει πολιτική γενναιότητα απαντώντας σε δύο απλά ερωτήματα:

Υπήρξαν παρατυπίες στον Διαγωνισμό για το Ωδείο;

Υπήρξαν προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών;

Το μείζον πολιτικό ζήτημα, που προέκυψε από τις προσπάθειες συγκάλυψης των ποινικών ευθυνών όπως αναφέρονται στην έκθεση του Α.Σ.Ε.Π, απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις.

Είναι γεγονός ότι στη διάρκεια της κρίσης το πολιτισμικό πεδίο δέχτηκε πολλαπλά πλήγματα,τόσο από τις μνημονιακές επιπτώσεις στην εφαρμογή της πολιτιστικής πολιτικής, όσο και από τις πολιτισμικές διεργασίες στο εσωτερικό της κοινωνίας με την επιβολή μέτρων λιτότητας και την ανάδυση παρακμιακών και αντικοινωνικών τάσεων.

Ιδιαίτερη πίεση δέχτηκε η πολιτισμική μας ταυτότητα, καθώς ενοχοποιήθηκαν οι παραδοσιακές αξίες και αποδυναμώθηκαν οι κοινωνικοί δεσμοί.  Είναι ζωτικής σημασίας σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρχει παραγωγή πολιτισμού.

Τιμούμε τον Πολιτισμό και τους φορείς που τον παράγουν. Με μία επισήμανση: ο Ελληνικός Πολιτισμός διέπεται από τις αξίες της αξιοκρατίας, της  διαφάνειας και της νομιμότητας. Ότι αντιβαίνει και παραβιάζει αυτές τις αξίες, είναι σίγουρο ότι βρίσκει αντίθετο το σύνολο των συμπολιτών μας.

Η «Λαρισαίων Κοινόν» υπερασπίζεται με θεσμικές διαδικασίες το δημοκρατικό δικαίωμα για έλεγχο πράξεων ή παραλείψεων της Δημοτικής αρχής. Στο ζήτημα του Δ.Ω.Λ  υπάρχουν δύο πλευρές: η μία που διεκδικεί θεσμικά την νομιμότητα και την διαφάνεια και η άλλη που παλεύει απεγνωσμένα για την συγκάλυψη παράτυπων διαδικασιών.

Ας διαλέξει ο καθένας την πλευρά που τον εκφράζει. ​Εμείς επιλέγουμε την νομιμότητα.»