Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε Θεσσαλών ορειβατών στην περιοχή της Βρύναινας Αλμυρού, που εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε άνδρες (τρεις από τα Τρίκαλα και δύο από τη Λάρισα), εντοπίστηκαν πριν λίγη ώρα σε ύψωμα στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Βρύναινας, όχι μακριά από το φράγμα Μαυρομάτι και, αν και ήταν καλά στην υγεία τους, ενημερώθηκε προληπτικά το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να τους παραλάβει.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, που βρισκόταν στην περιοχή από χθες, για να κάνουν αναρρίχηση και καταρρίχηση στο φράγμα και τους έπιασε η νύχτα, με αποτέλεσμα να χαθούν, γιατί δεν ήξεραν την περιοχή.

Από νωρίς το πρωί η μητέρα του ενός από τους πέντε ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση από το Κλιμάκιο του Αλμυρού και πυροσβέστες από το Βόλο, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ορειβάτες της περιοχής Αλμυρού που γνώριζαν καλά το σημείο.

Η περιοχή ήταν δύσκολη, αναφέρει μέλος της επιχείρησης καθώς οι πέντε ορειβάτες, βρισκόταν από την αρχή ως το τέλος του φράγματος, σε μια διαδρομή 2,7 χλμ. δύσκολης όμως, καθώς στη διαδρομή του υπάρχουν καταρράκτες μέχρι και 22 μ. ύψους και για να τους προσεγγίσουν απαιτούνταν καταρρίχηση.

Τελικά, οι πέντε ορειβάτες βρέθηκαν σήμερα το πρωί προς την έξοδο του φράγματος και αυτή την ώρα μεταφέρονται προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αν και είναι καλά στην υγεία τους.

magnesianews.gr