Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η  ΔΕΥΑΛ σε συνεργασία με την  Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης  και  Αποχέτευσης)  διοργάνωσε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νερού που είναι στις 22 Μαρτίου.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ και συμμετείχαν εκπρόσωποι των 127  ΔΕΥΑ της χώρας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν , την  αναπτυξιακή τους πορεία, τα μέτρα σχεδίων διαχείρισης  λεκανών απορροής ποταμών, συστήματα ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης  καθώς και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών σε εγκαταστάσεις ύδρευσης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος  Μπέμπης ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η περιφέρεια σε θέματα που αφορούν την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής, στην προστασία και στη διαχείριση των φυσικών υδάτινων πόρων.

Ακολούθησε ομιλία από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη ο οποίος παρουσίασε την προσπάθεια που καταβάλει η ΔΕΥΑΛ ώστε να υπάρχει ανταποδοτικότητα και αξιοπιστία στους καταναλωτές. Μάλιστα  σημείωσε  πως «η Λάρισα είναι η πόλη με την λιγότερη κατανάλωση σε εμφιαλωμένο  νερό», αποδίδοντας το γεγονός στην ποιότητα του νερού και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στη ΔΕΥΑΛ όλα αυτά τα χρόνια.

Αμέσως μετά ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος των ΔΕΥΑ και δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος  Μαρινάκης  ο οποίος  τόνισε ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διαχειρίζεται από τις  ΔΕΥΑ. Αν περάσει στους ιδιώτες, δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα», φέροντας ως παράδειγμα την Αγγλία.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απέστειλαν και οι βουλευτές  Λάρισας  Χρήστος  Κέλλας και Μάξιμος  Χαρακόπουλος.

ert.gr