Αίτημα ένταξης προς συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο , της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Δεληγιάννη οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Λάρισα Μπροστά, Πρωτοβουλία Αξιών,  Λαρισαίων Κοινόν).

Πιο συγκεκριμένα οι κκ. Ρένα Καραλαριώτου, Παναγιώτης Γούλας και Κώστας Βαϊούλης ζητάνε όπως συζητηθεί το παρακάτω θέμα:

«Στην έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίσθηκε η πρόσληψη 113 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου έως οκτώ μήνες για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα καθορίζονταν σε προκήρυξη-πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα συντάσσονταν σε μεταγενέστερο χρόνο από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες. 

Ωστόσο στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε εν τέλει  διαπιστώθηκε  αφενός το πολύ σύντομο διάστημα της υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, που ήταν μόλις δύο ημέρες, και αφετέρου η παντελής απουσία κριτηρίων μοριοδότησης, κατάταξης και επιλογής των υποψηφίων.

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα για υποβολή των αιτήσεων εκατοντάδες συμπολίτες μας υπέβαλαν αιτήσεις για κάλυψη των παραπάνω θέσεων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ποια θα είναι η διαδικασία μοριοδότησης, κατάταξης και επιλογής τους.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να δημιουργηθούν ελπίδες για εργασία σε εκατοντάδες  άνεργους συμπολίτες μας μέσω μιας πρόχειρης και αδιαφανούς διαδικασίας.

Επειδή έχει δημιουργηθεί τεράστια κοινωνική αναταραχή με τις προσδοκίες εκατοντάδων συμπολιτών μας για εύρεση εργασίας να είναι μετέωρες και να υφίσταται τεράστια απειλή για την κοινωνική συνοχή της πόλης.

Επειδή υφίσταται επιτακτική ανάγκη πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης να συζητηθεί το θέμα στο ανώτατο πολιτικό όργανο της πόλης.

Λόγω της σπουδαιότητας και των ασφυκτικών προθεσμιών ζητούμε να εισαχθεί το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021. »