Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το ΤριμελέςΠλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 29χρονος Βούλγαρος υπήκοος, ένας δεινός αναρριχητής, αφού από τους ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών κατάφερνε από τις σωληνώσεις του φυσικού αερίου αλλά και τις υδρορροές να αναρριχηθεί μέχρι και τον 3ο και 4ο όροφο πολυκατοικιών για να κλέψει χρήματα και χρυσαφικά.

Το Δικαστήριο σε μια από τις σπάνιες των περιπτώσεων και με το σκεπτικό της αποτροπής ανάλογης δράσης στο μέλλον, αποφάσισε η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, να μη μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία ούτε και σε χρηματική ποινή, εξέλιξη που θα σημάνει τη φυλάκιση του δράστη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε χθες στο Δικαστήριο, παρά μόνο εκπροσωπήθηκε.

Την ίδια ποινή επέβαλε το Δικαστήριο και στην 20χρονη φίλη του δράστη, στην κατοχή της οποίας την ημέρα της σύλληψης βρέθηκαν πάνω της χρυσαφικά, τα οποία και πρόδωσαν τη δράση του κλέφτη.

Ο 29χρονος αναρριχητής το πρώτο δίμηνο του 2019 διέρρηξε 25 διαμερίσματα στη Λάρισα, στην περιοχή του ΟΣΕ, του ΑΤΑ και της Ανθούπολης.

Β. Κακάρας Ελευθερία