Σε αργία τέθηκε με εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως το ανώτατο στέλεχος εκπαίδευσης από τη Λάρισα που διώκεται ποινικά για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Αργία και αντικατάσταση

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, «σε συνέχεια της άσκησης ποινικής δίωξης για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανώτερου στελέχους εκπαίδευσης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως έδωσε αμέσως εντολή για θέση του στελέχους σε αργία και αντικατάστασή του στην άσκηση των καθηκόντων του».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, άσκησε ποινική δίωξη κατά ανώτερου εκπαιδευτικού στελέχους για βιασμό, έπειτα από μήνυση καθηγήτριας. Πλέον, ο κατηγορούμενος θα κληθεί ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Η 45χρονη καθηγήτρια κατήγγειλε πως στις 17 Σεπτεμβρίου, έχοντας εμπιστοσύνη στον 61χρονο προϊστάμενό της, βρέθηκαν οι δυο τους για νυχτερινή διασκέδαση στα παράλια του Αγιοκάμπου.

Μια έξοδος που κατέληξε σε εφιάλτη για την ίδια, καθώς όπως λεπτομερώς περιγράφει στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά της, βιάσθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του προϊσταμένου της, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν ως αποσπασμένη στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης στη Λάρισα.

Μήνυση στις 11 Οκτωβρίου

Μετά την υποβολή της μήνυσης στις 11 Οκτωβρίου, ο διευθύνων την Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας με μυστικότητα κλήθηκαν και κατέθεσαν τόσο η καθηγήτρια όσο και μάρτυρες.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της καθηγήτριας, και στο πλαίσιο πάντα της προκαταρκτικής έρευνας, υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικού υλικού άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

(in.gr)