Τοποθεσίες ιδιαίτερης ομορφιάς και προορισμοί με ξεχωριστό φυσικό κάλλος, μπορεί κανείς να συναντήσει στο νομό Λάρισας όλες τις εποχές του χρόνου και προφανώς τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντας το βουνό με τη θάλασσα.

Στην ορεινή περιοχή του δήμου Αγιάς όποιος ταξιδιώτης ενδιαφέρεται να γνωρίσει το θεσσαλικό τόπο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί το όμορφο χωριουδάκι Ανατολή που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του Κισσάβου.

Η τοποθεσία είναι μοναδική, καθώς το χωριό είναι κτισμένο αμφιθεατρικά και έτσι μπορεί κανείς να αντικρίσει ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο. Το χωριό περιβάλλεται από δάση οξιάς και ελάτων.

Ένα από τα σημαντικά μνημεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του χωριού είναι το μοναστήρι του Προδρόμου που ιδρύθηκε το 1550 το οποίο έχει το ιδιαίτερο στοιχείο να φιλοξενεί μοναχές από διάφορες χώρες του κόσμου

Μια μοναδική εμπειρία περιμένει τον επισκέπτη, εφόσον επιλέξει να έρθει σε επαφή με τις περιοχές του Κάτω Ολύμπου του δήμου Τεμπών.

Σε υψόμετρο 650 μέτρων στην ανατολική πλευρά του Κάτω Ολύμπου και κοντά στα χωριά  Πυργετός, Ραψάνη και Αιγάνη, βρίσκεται η Κρανιά Ολύμπου που μαγεύει για την καταπληκτική της θέα, δίνοντας την αίσθηση πως είσαι καρφωμένος στα σύννεφα.

Η Κρανιά διατηρεί πολλές πλευρές του παραδοσιακού πολιτισμού, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, η περιοχή διαθέτει αρκετά ορεινά φυσικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους που περνούν από διάφορα είδη εδαφών και κλίσεων, δάση, οροπέδια και κορυφές.

Όσοι είναι λάτρεις της περιπέτειας και αναζητούν το καλοκαίρι στιγμές δροσιάς μακριά από την πολυκοσμία, ο νομός Λάρισας διαθέτει εκτός των άλλων και μια ακτογραμμή τουλάχιστον 50χιλιομέτρων με πανέμορφες παραλίες στο δήμο Αγιάς.

Μοναδική βέβαια εμπειρία για τον επισκέπτη αποτελεί η παραλία Μύλος Γλυμμένη η οποία είναι η τελευταία παραλία του νομού Λαρίσης, από την πλευρά του νομού Μαγνησίας.  Πρόκειται για μια ερημική παραλία με κύριο χαρακτηριστικό τις μεγάλες πέτρες. 

Η παραλία είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις ενώ το όνομά της πήρε από έναν παλιό Μύλο που λειτουργούσε στην περιοχή.

Ηλίας Σκυλλάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)