Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Imperial στην Λάρισα η ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου Λάρισας «Άγιος Γεώργιος και με υβριδικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας που είχε στηθεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας COVID–19, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ε.Ο.Θ.Α και του Γ.Ν. Λάρισας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε ενημέρωση  των μελών, των οικογενειών και των φίλων για τις τελευταίες θεραπευτικές εξελίξεις και τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική νόσο. 

Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική παρουσίαση για τα πλεονεκτήματα των νέων καινοτόμων θεραπειών, οι  οποίες  έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη,  κυκλοφορούν στην Ελλάδα και παρέχονται στο  Γ.Ν. Λάρισας.

Η παρουσίαση  της  εκδήλωσης  έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κο Αχιλλέα Μανάφα και μαζί του παρευρίσκονταν η κα Πανταζή, Γραμματέας του Συλλόγου και ο κος Γούναρης, Ταμίας του Συλλόγου.

Ομιλητές ήταν:

• Καλτσούνης Γεώργιος: Ιατρός Βιοπαθολόγος, Επιμελητής Α΄, Κέντρο Αίματος ΑΧΕΠΑ.

«Γονιδιακή θεραπεία και άλλες νέες θεραπείες για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική νόσο».

•Γκασδράνη Γαβριέλα: Εκπαιδευτικός Α΄θμιας Εκπαίδευσης– Δασκάλα.

«Βιώνοντας με τις καινοτόμες θεραπείες στη  Θαλασσαιμία».

• Διαμαντίδης Μιχάλης: ιατρός Αιματολόγος, Επιμελητής Α΄Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυταρικής Νόσου Γ.Ν. Λάρισας. 

«Καινοτόμες εξελίξεις στη θεραπεία της αναιμίας στα θαλασσαιμικά σύνδρομα».

•Αλεξίου Ευάγγελος: ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Μονάδας Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Γ.Ν.Λάρισας. 

«Ο ρόλος της απεικόνισης στη διαχείριση της Θαλασσαιμίας».

• Χατζητάκη Μαρία, ιατρός Βιοπαθολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Λάρισας.

«Εξελικτική πορεία των μέτρων για ασφάλεια – επάρκεια μεταγγιζόμενου αίματος (1986-2021)».