Ένα σκυλάκι ράτσας γκριφόν κανίς κατασπάραξε άλλος σκύλος, ράτσας πιτμπουλ με τους δύο ιδιοκτήτες των ζώων να καταλήγουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, εκεί όπου ο ένας συνελήφθη, ο δεύτερος δε φιλόζωος, έχοντας χτυπήσει ελαφρά στην προσπάθειά του να σώσει το μικροκαμωμένο σκυλάκι του από το στόμα του γνωστού, για τη δύναμη αλλά και τις επιθέσεις του ακόμη και σε βάρος ανθρώπων, πιτ μπουλ.

Το περιστατικό συνέβη προχθές στην οδός Διογένους, στο κέντρο της Λάρισας όταν - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ο 58χρονος Λαρισαίος έβγαλε βόλτα το κανίς του, σκυλάκι στο οποίο επιτέθηκε αιφνιδιαστικά το πιτ μπουλ ιδιοκτησίας ενός 35χρονου Λαρισαίου.

Ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ συνελήφθη κατηγορούμενος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για την ελαφρά σωματική βλάβη σε βάρος του 58χρονου, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Κτηνίατρος θα εξετάσει και τα δύο σκυλιά για να βεβαιώσει, μεταξύ άλλων, την αιτία θανάτου, ενώ να σημειωθεί ότι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Λάρισας βεβαιώθηκε και στους δύο ιδιοκτήτες διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Β. Κακάρας Ελευθερία