Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 (χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης που καταψήφισε).

«Ρεαλιστικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θ. Αδαμόπουλος, «σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με μειωμένους πόρους και αυξημένες αρμοδιότητες σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον Δήμο Λαρισαίων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης μιλώντας για το πρόγραμμα τεχνικών έργων ξεχώρισε «τα έργα ΣΒΑΚ, τα έργα στις συνοικίες με πρόγραμμα αντικατάστασης δικτύων και ασφαλτοστρώσεις, τα εμβληματικά έργα (Μπεζεστένι, Δημοτικό Θέατρο, κτίριο Μουσών κ.α.), παρεμβάσεις που θα δώσουν στο κέντρο της πόλης άλλο μέγεθος, αλλά και παρεμβάσεις σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους πρασίνου για την ψυχαγωγία των πολιτών, συμπληρώνοντας τις δράσεις της Κοινωνικής Πολιτικής και του Πολιτισμού».

Το ύψος του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος ανέρχεται στα 45.055.866,50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,2 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από χρηματοδοτικά εργαλεία

«Ελλιπή» χαρακτήρισε την παρουσίαση του προϋπολογισμού η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρένα Καραλαριώτου κρίνοντας ότι είναι «πλασματικός»

Τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν και οι επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων προχωρώντας στην καταψήφισή του.

Με πληροφορίες από Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)