Την Δευτέρα 11/05/2020 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών στη Λάρισα. Μία πρωτοβουλία, η οποία προέκυψε από την ανάγκη για συλλογική συζήτηση και δράση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του χώρου αδυνατούμε να επιβιώσουμε, δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα εργαστούμε και με τι προϋποθέσεις.

Η τελευταία αμοιβή για τους περισσότερους από εμάς ήταν το Φλεβάρη και η επόμενη πιθανά να είναι το 2021.

Όλη αυτή η κατάσταση με την οποία είμαστε σήμερα αντιμέτωποι δεν είναι δική μας ευθύνη.

Δεν έχουμε επιλέξει εμείς να μην εργαζόμαστε και δεν είμαστε αργόσχολοι χομπίστες!

Η ανάγκη για συντονισμό, συσπείρωση και πάλη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Με πλαίσιο πάλης και αιτημάτων που σημαδεύει τον εχθρό και δεν αφήνει περιθώρια στο να δημιουργηθεί για ακόμη μία φορά κοινωνικός αυτοματισμός.

Βιώνουμε όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και θέλουμε να ζούμε ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σήμερα Τρίτη 12/05 πραγματοποιήσαμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταθέτοντας το ψήφισμα μας, ως μία πρώτη δράση σε αυτή την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια γιατί μόνο εμείς μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Μαγικές λύσεις και σωτήρες δεν υπάρχουν. Η συλλογική οργάνωση είναι όρος και προϋπόθεση για οποιαδήποτε νίκη.

Η πάλη για το ψωμί του καλλιτέχνη είναι αγώνας, είναι και τέχνη!»