Νέοι από χώρες της Βαλκανικής βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα, συμμετέχοντας σήμερα σε εκδήλωση προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των κοινωνικών δικαιωμάτων και να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται σε τοπικό αλλά και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

H συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας δικτύου νέων για τη βελτίωση των συνθηκών συμμετοχής τους στα κοινά, με την εκδήλωση να πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παπά, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
Οι νέοι συμμετέχοντες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και Σερβία είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο και τις προτάσεις τους σχετικά με την πρόσβαση τους στην κοινωνία των πολιτών, στα κοινωνικά δικαιώματα και γενικότερα πως θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι συνθήκες για την ενεργή συμμετοχή τους. Μάλιστα, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «You(th) in the center».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου νέων ανθρώπων και οργανώσεων, που θα συμβάλουν στη διάρθρωση της περιφερειακής θεματικής συνεργασίας μεταξύ των νέων, αφενός, και των δημόσιων και τοπικών αρχών, αφετέρου. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βελτίωση των συνθηκών για τη συμμετοχή των νέων, ιδίως των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.

Ενθαρρύνοντας τον δομημένο διάλογο μεταξύ των νέων και των φορέων λήψης αποφάσεων για τη νεολαία, το σχέδιο αυτό στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης των νέων στα κοινωνικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο της συμμετοχής των νέων, το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στη διερεύνηση, τι σημαίνει στην πράξη, ο εκδημοκρατισμός της γνώσης στην κοινωνία των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή των νέων.

thessaliatv.gr