Επίσκεψη στο κτίριο της πρώην Ακαδημίας,  όπου συνεχίζονταν οι εργασίες για την εγκατάσταση του 4ου ΕΠΑΛ, πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Μαμάκο και το μέλος  της σχολικής επιτροπής Χρήστο Αγορίτσα.

Η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Μπασδαβάνο για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του σχολείου και για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, όσον αφορά τη λειτουργία του.

Η κα Καραλαριώτου και οι συνεργάτες της είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα συνεργεία που δούλευαν για να εγκαταστήσουν το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης , αντικρίζοντας μια εικόνα που δεν παραπέμπει σε ασφαλή λειτουργία σχολικής μονάδας.

Αμέσως μετά η κα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε, μετά από όσα είδαμε, πώς θα λειτουργήσει με ασφάλεια το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο από τη Δευτέρα. Ελπίζουμε ειλικρινά να προστατευτεί η ασφάλεια των μαθητών και η δημοτική αρχή επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τη μετεγκατάσταση του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο της πρώην  Παιδαγωγικής Ακαδημίας πάρθηκε τον Οκτώβριο του 2016 , δηλαδή πριν 4 χρόνια! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όχι μόνο δεν είναι έτοιμο, αλλά πραγματοποιούνται εργασίες από εξειδικευμένο συνεργείο για την εγκατάσταση δικτύου κεντρικής θέρμανσης ,  επειδή κάποιοι δεν προέβλεψαν να τη συμπεριλάβουν στην εργολαβία συντήρησης!

Το θέατρο του παραλόγου πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Σούλτης δήλωσε πως το κτίριο είναι έτοιμο από τον Ιούλιο. Στο τέλος του προηγούμενου μήνα δήλωσε πως το κτίριο δεν είναι έτοιμο γιατί γίνονται εργασίες για την αναβάθμιση της θέρμανσης, αλλά τα παιδιά μπορούν να μπουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου για μάθημα!  Ο κ. Δήμαρχος στις 1 Οκτωβρίου σε συνάντηση με τους μαθητές καλεί τον Διευθυντή του σχολείου να κάνει μεταστέγαση ενώ στο κτίριο εκτελούνται εργασίες!.

Και όλα αυτά ενώ για την αναγκαιότητα της θέρμανσης , της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου και άλλων αιτημάτων έχει στείλει σχετικό έγγραφο ο Διευθυντής του σχολείου στον κ. Σούλτη στις 3/12/2019 και στις 29/5/2020. Η προκήρυξη όμως για την θέρμανση έγινε από την δημοτική αρχή στις 4/8/2020! Με μια λέξη «αλαλούμ» . Ούτε το γεφύρι της Άρτας να ήταν .

Αξιοπερίεργο επίσης είναι το γεγονός , το οποίο βεβαίως καθυστέρησε και την παραχώρηση του κτιρίου, ότι ενώ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη χρήση του κτιρίου της πρώην Ακαδημίας για την στέγαση του 4ου ΕΠΠΑΛ, ο κ. Μαβιδης , στις 15/11/2016, απέστειλε  έγγραφο στις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε»  όχι για την στέγαση του 4ου ΕΠΑΛ, όπως ήταν η απόφασή του ΔΣ, αλλά για να  δημιουργηθούν «Δημόσια Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων» , που θα περιλαμβάνουν δράσεις κατάρτισης και επιμορφώσεις με αντίστοιχα εργαστήρια , χωρίς ποτέ να ενημερωθεί το ΔΣ, λέγοντας απλά πως είναι πολύ συνθέτη η διαδικασία παραχώρησης!

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αφήσει επιτέλους τις θεατρικές παραστάσεις και να εργαστεί για την ασφάλεια και την πρόοδο της εκπαιδευτικής κοινότητας. »