Σε ανακοίνωση της, όσον αφορά την έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δίκη της «Χρυσής Αυγής», η δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά» επισημαίνει τα εξής:

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί τη δημοκρατική μας προσήλωση. Δεν επιτρέπουμε στην παράταξη του κ. Καλογιάννη να εργαλειοποιεί, επειδή έτσι νομίζει πως τους συμφέρει πολιτικά, μια δίκη ορόσημο για την ίδια τη Δημοκρατία.

Συνταχθήκαμε υπέρ της ανάγκης ενός κοινού ψηφίσματος ζητώντας από την διαπαραταξιακή την προσθήκη σε αυτό 22 επιπλέον λέξεων. Δημοσιοποιούμε το κείμενο. Ας απαντήσει η παράταξη της δημοτικής Αρχής πού και γιατί διαφωνεί:

«Σε λίγες ημέρες η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η χώρα μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Το περιεχόμενο της δίκης αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε.

Να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα:

Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορούμε βέβαια να γίνουμε δικαστές στην θέση των δικαστών, γι’ αυτό και σεβόμαστε απόλυτα τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της δικαιοσύνης.

Μπορούμε όμως ως μέλη της κοινωνίας και ως πολιτικά όντα να καταστήσουμε σαφές ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται στο σώμα του δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας και του ίδιου του ανθρώπου.

Το κοινωνικό σύνολο καταδικάζει κάθε μορφής βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει για τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που εκπαίδευε τα μέλη της να εκτελούν επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς , δημοκρατικών πολιτών.

Η κοινωνία έχει πειστεί για την ενοχή τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε στην ηθική δικαίωση των θυμάτων.

Μπορούμε να φωνάξουμε ότι η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. Ζητάμε την καταδίκη τους.

Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου,
διατρανώνοντας την πίστη μας στη συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ζητούμε από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ να στηρίξουν τον αγώνα των δημοκρατικών πολιτών για την πολιτική και ηθική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.»