Με τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας κο Βλαχάκη Γρηγόριο συναντήθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας  Θεσσαλίας κα Νάτσινα Δήμητρα.

Η συνάντηση πέρα από το εθιμοτυπικό της χαρακτήρα είχε σκοπό και την ενημέρωση  της για την εξέλιξη  των Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων  που εκτελούνται  από το Γ.Ν. Λάρισας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα  το Νοσοκομείο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για το έτος 2021 προχώρησε στην υλοποίηση διαγωνιστικών διαδικασιών προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη ΜΕΘ, ΤΕΠ, Ουρολογικού, Μαιευτικού, Χειρουργείων, Ακτινοδιαγνωστικού και πραγματοποίησε  πληρωμές αξίας 1.446.218,20€. Ενώ για το έτος 2022 το Γ.Ν. Λάρισας συνεχίζει την υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων ΕΣΠΑ προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.974.276,92€.

Επίσης  στα πλαίσια της Πράξης Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες της επιδημίας covid-19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» με κωδικό ΟΠΣ 5070510 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020», το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥΔ Ε.Π. Θεσσαλίας ήταν πρώτο ανάμεσα στα νοσοκομεία της περιφέρειας,  στην υποβολή και τον έλεγχο ΔΔΔ επιλέξιμου ποσού 858.989,94€, ενώ προέβη σε υλοποίηση μέρους του 15% (απλοποιημένου κόστους). Οι Οικονομικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία διαγωνιστικές διαδικασίες και το νοσοκομείο προμηθεύτηκε Μέσα Ατομικής Προστασίας, αναλώσιμα υλικά κ.λ.π. για την ορθή υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάρτιο 2020, συνεχίζεται και το νοσοκομείο  θα συνεχίσει να ενισχύεται με υλικά υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις του.

Παράλληλα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υλοποιεί τα έργα της Πράξης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» »  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) με δύο υποέργα «Υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας μέσω της ενίσχυσης τομεοποιημένων μονάδων Ψυχικής Υγείας»» και «Πρόγραμμα ενίσχυσης εξειδικευμένων υπηρεσιών/ Ενίσχυση Κινητών Μονάδων για την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών»

Τέλος ο κος Βλαχάκης ευχαρίστησε την νέα θεματική Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Θεσσαλίας  κα Νάτσινα για την στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

 Τέλος, ζήτησε την συνέχιση της συνεργασίας στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ και την ανέγερσης από την πλευρά της Περιφέρειας, της νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Λάρισας κάτι που βρήκε σύμφωνη την κα Δ. Νάτσινα.