Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και με απόλυτη τήρηση των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τελέσθηκε σήμερα η λειτουργία των Θεοφανείων και η Ακολουθία του καθαγιασμού των Υδάτων στους ιερούς ναούς της Λάρισας. Διακριτική ήταν η παρουσία έξω απο τις εκκλησίες, αστυνομικών, οι οποίοι δεν χρειάστηκε, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, να προβούν σε συστάσεις καθώς οι πιστοί ηταν απόλυτα συμμορφωμένοι με τα μέτρα που αφορούσαν τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας.

Σε κάθε ναό επιτράπηκε η είσοδος και παραμονή σε 25 άτομα και μόνο στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου οι πιστοί έφταναν τους 50. Αρκετοί ήταν αυτοί που παρέμειναν στον προαύλιο χώρο και παρακολούθησαν απο κει τη λετουργία.

Ο καθαγιασμός των Υδάτων έγινε μέσα στους ναούς και στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε η σημερινή ημέρα των Φώτων να » μας φωτίσει όλους ώστε να να κατανοήσουμε την αλήθεια και καταλαμβάνοντας την ευθύνη της αλήθειας, να πορευθούμε σύμφωνα μ αυτή στη ζωή μας».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη διάσταση απόψεων πολιτείας και εκκλησίας και αν αυτή σηματοδοτεί ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις τόνισε «εμείς τους αγαπάμε όλους και προσευχόμαστε για όλους. Όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι ζει στο ίδιο σπίτι, πολλές φορές έρχεται και η ώρα του καυγά αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Στην εκκλησία είμαστε άνθρωποι της ειρήνης και η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ειρήνης και αλήθειας».

ert.gr