Μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν βροντερό “παρών” για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη μαζική τους συμμετοχή, τονίζοντας, ότι με την παρουσία τους δίνουν ένα  ηχηρό μήνυμα κατά του εργασιακού μεσαίωνα που, όπως είπε, προωθεί η κυβέρνηση με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Συγχρόνως, απεύθυνε νέο κάλεσμα στους εργαζομένους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την προκήρυξη νέας απεργίας στις 16 Ιουνίου.

Την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου ζήτησαν τόσο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Μιχάλης Τζιατζιάς, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος  Μαρούδας, καθώς και από το βήμα της συγκέντρωσης, Γιώργος Καραβίδας, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Παναγιώτα Κάκου, εκπρόσωπος Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων 5ης ΥΠΕ, Αναστασία Χατζηβασίλη, εκπρόσωπος Φοιτητικών Συλλόγων Λάρισας, μέλος Δ.Σ. ΣΕΥΠ, και Κώστας Ζαχαράκης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μαθητών Λάρισας.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

ertnews.gr