Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π) του πρώην Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και νυν Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 14:00.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν περισσότερες από 100 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θέμα του συνεδρίου είναι: «Ο διευρυμένος ρόλος των Μαθηματικών στην επιστήμη και την κοινωνία: Προκλήσεις στον επανασχεδιασμό της μαθηματικής εκπαίδευσης».

Το συνέδριο περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, δύο επίκαιρα στρογγυλά τραπέζια με θέματα το ρόλο των μαθηματικών στην επιστήμη και τη ζωή και το μέγα ζητούμενο της αναβάθμισης της διδασκαλίας της Γεωμετρίας στη Μέση Εκπαίδευση και πολλές παράλληλες ομιλίες. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα, συνεστιάσεις και ιστορικές ξεναγήσεις.

To πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Δάσιο με θέμα «Αλγόριθμοι και Μαθηματικά στον 21ο αιώνα» καθώς και ομιλία από τον καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΠΘ Φίλιππο Τρυποσκιάδη με θέμα «Η Θεωρία του Χάους ως εργαλείο κατανόησης καρδιακών αρρυθμιών».

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φωτό: Ανδρέας Τσιβούλης

tinealarissa.gr