Ένα μεγάλο πασχαλινό αβγό έτοιμο να γεμίσει με προσφορές αλληλεγγύης κι αγάπης και όραμα τη δημιουργία του χρόνου ενός εντυπωσιακού πασχαλινού χωριού στη Λάρισα… περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η εθελοντική δράση για το Πάσχα που ξεκίνησε σήμερα πριν από λίγο, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η δράση στοχεύει στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, τους ανέργους και το Γηροκομείο της πόλης, ενόψει του Πάσχα και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του κοινωνικού εθελοντικού δικτύου #Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Ενοριακή Συντροφιά του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και της «Δημιουργικής Πόρτας», καθώς και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Παράρτημα Λάρισας, του Κέντρου Πρόληψης – Εργαστηρίου Ζωής και Εθελοντών του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ» –ΚΕΘΕΑ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, και του Συλλόγου Ανέργων «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών  μέτρων, η δράση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του μεγάλου πασχαλινού αυγού και μιας αναστάσιμης λαμπάδας- των συμβόλων του Πάσχα, τα οποία φιλοτέχνησαν Λαρισαίοι, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια οι  διοργανωτές,  «άναψαν» την λαμπάδα του Πάσχα, η οποία θα παραμείνει στο χώρο της Πλατείας, μέχρι το πέρας της δράσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι φορείς έστειλαν μήνυμα ενότητας, ευχήθηκαν σύντομα να αποκτήσουμε την ελευθερία μας και όλοι τόνισαν τη σημαντικότητα της συλλογικότητας για την επίτευξη της δράσης.

«Πετάμε το γάντι στις τοπικές Αρχές, στον Δήμαρχο και Περιφερειάρχη για να ζητήσουμε να δημιουργηθεί του χρόνου ένα μεγάλο εντυπωσιακό

«Πασχαλινό Χωριό» στη Λάρισα, να εκδικηθούμε για τη λευθεριά μας, να την κερδίσουμε πίσω», επεσήμανε η κ. Ευαγγελία Λιακούλη αναφερόμενη στον μακροπρόθεσμο στόχο της δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες Δευτέρα 19/04, Τρίτη 20/04 και Τετάρτη  21/04 και ώρα 10.00 πρωί μέχρι 14.00 και ώρα 17.00 μέχρι 20.00,  θα ξεκινήσει η συλλογή των τροφίμων και ειδών για τους σεισμοπαθείς και τους άστεγους, τα οποία θα τοποθετούνται μέσα στο πασχαλινό αυγό.

Το ίδιο ωράριο θα ισχύσει και την ημέρα Τρίτη , ενώ την  Τετάρτη η συλλογή θα γίνει μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Είδη που θα συλλέγονται:

Τσουρέκια, Σοκαλατένια αυγά, Τυρί Φέτα συσκευασμένο, Κρέας (2-4 μερίδες αρνί), Μουστάρδα,  Είδη αρτοποιίας (κρουασάν, κριτσίνια, παξιμάδια, φρυγανιές), χυμοί.  

Παράλληλα, μοιράστηκαν στους Λαρισαίους πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, φιλοτεχνημένα από τις ομάδες της «Δημιουργικής Πόρτας» , κρατουμένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας,  Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕΘΕΑ, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινότητα.

Επίσης, στο χώρο τοποθετήθηκε το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι προσφορές των Λαρισαίων και το μεσημέρι της Τετάρτης,  οι εθελοντικές ομάδες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, περπατώντας σε μια «Πορεία Αγάπης», από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας μέχρι το Γηροκομείο, θα μεταφέρουν και θα παραδώσουν στην Διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, προσέφερε εθελοντικά η «Δημιουργική Πόρτα»

Το δίκτυο #Κανείς Μόνος και οι φορείς, καλούν τους συμπολίτες, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας,  να συμμετέχουν στη δράση συλλογής τροφίμων, καθώς, μέσα από ένα μικρό δείγμα της προσφοράς του καθένα,   δίνουμε ένα  ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης,  διατρανώνοντας ότι στον τόπο μας, παρά τη συγκυρία, είμαστε και το ΠΑΣΧΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.  #Κανείς_Μόνος. 

tinealarissa.gr